BAŞKAN VEKİLİ KILIÇ, "BU SÜREÇTE OMUZ OMUZA VERİP HİZMETLERİ SÜRDÜRECEĞİZ"

BAŞKAN VEKİLİ KILIÇ, "BU SÜREÇTE OMUZ OMUZA VERİP HİZMETLERİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kobani`den gelen misafirler için Kış mevsimi öncesi yeni kurulacak çadır kentin altyapı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Suruç`un batısında çalışmalarına başlanan çadır kent alanında incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı ekiplerinin iş makineleriyle zemin düzleştirme ve altyapı çalışmalarını yerinde gördü. İncelemelerin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Kılıç, Suruç Belediyesinin ilçede kurulacak çadır kentle ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yardım talebinde bulunulduğunu belirterek, ?Bizde Kobani?den gelen kardeşlerimizi kucaklamakta her türlü sorumluluğu üstlenen ilçe belediyelerimizle ve Büyükşehir Belediyemiz birlikte olmuştur. Bu misafirlerimizi kucaklamamız gerektiği hususuna çalışmalarımıza örnekler teşkil etmekteyiz. Suruç belediyesinin bu çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan öncede Aligör Suruç arasındaki çadır kentin alt yapısının malzemesinin tamamını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden karşılandı. Büyükşehir Belediyesi olarak biz ilçe belediyelerini kendi bileşenimiz olarak kabul ediyoruz. Onlara yardım hususunda bize düşen görevi ilçe belediyelerimizle birlikte çalışmalarımızın pratik örneklerini bu iki çadır kentteki çalışmalarımızla vermiş bulunmaktayız? dedi.

Kılıç, 140 Personel ve 40 Aracımızla Suruç`tayız

Öte yandan 19 Eylül?de bu yana Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Başkan Vekili Kılıç, 140 Personel, 40 araçla Suruç`a gelen misafirleri ağırlama ve Suruç belediyesine yardım etme hususunda Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının herkes tarafından bilindiğini aktardı. 

Temel İhtiyaçlara Hassasiyetle Yaklaşıyoruz

Geçici barınma yerlerinde kalan Suriyeli misafirlerin temel ihtiyaçlarına hassasiyetle yaklaşan Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli çalışmaların yapıldığının altını çizen Başkan Vekili Kılıç, "Birkaç gün önce çadır kentte kalan misafirlerimizi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kültür Daire Başkanlığı olarak çadır kentten araçlarla alıp Suruç?taki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan hamamda tamamının yıkanma sorununu çözdük. Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerini giyindirip tekrardan ikamet ettikleri çadır kente bırakmış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımıza misafir kardeşlerimiz burada olduğu sürede devam edeceğiz. Bu süreçte kol kola omuz omuza verip hizmetleri sürdüreceğiz. Ülkemiz adına bütün  belediyelerimiz olarak bu hizmetleri sağlamak gerçekten güzel bir gelişmedir. Hükümetimiz Suruç?ta hiçbir yardımını esirgememekte AFAD ve Kızılay çalışıyor. Her türlü hizmetlerini devam ettirmekte, takdire şayan hizmetlerinden dolayı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete çok teşekkür ediyorum? diyerek sözlerini tamamladı. 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR