Davutoğlu`ndan `kamu düzeni` vurgusu

Davutoğlu`ndan `kamu düzeni` vurgusu

Heyet üyelerinin görüşlerini dinleyen Başbakan Davutoğlu`nun bir kapanış konuşması yaptığı ve "kamu düzeni" vurgusu yaptığı öğrenildi. Toplantı çıkışında konuşan Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Komisyonu Üyesi Fuat Keyman, bu açıklamalara vurgu yaparak, "Çözüm sürecinde hükümetin iradesi devam ediyor. 6-7 Ekim olayları gibi olayların bir daha yaşanmaması için kamu düzeninin sağlanmasının önemi vurgulandı" dedi.

"İMRALI İLE DOĞRUDAN GÖRÜŞME MÜMKÜN DEĞİL"

Keyman, kamu düzeni ve normalleşme sağlanmadan İmralı ile görüşme gibi konuların, devletin iradesine yönelik bir zayıflama algısı yaratacağı için mümkün görünmediğini de dile getirdi.

OBJEKTİF FİKİRLERİ PAYLAŞMAK...

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Komisyonu Başkanı Can Paker de, Hükümet`in öncelikli görüşünün kamu düzeninin sağlanması olduğunu belirterek, "`Ondan sonra üçüncü göz yapısı olabilir` diyorlar. Bizden bekledikleri, gerek bireysel olarak, gerek ortak olarak objektif fikirlerimizi toplumla paylaşmak" diye konuştu.

BAŞBAKAN ANKARA`YA GİTTİ.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplantının ardından saat 23:00`te Dolmabahçe`deki Çalışma Ofisi`nden ayrılarak, Ankara`ya gitmek üzere havalimanına hareket etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR