BAKAN FARUK ÇELİK`İN AÇIKLAMASI

BAKAN FARUK ÇELİK`İN AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Biz mahallenin delisi falan değiliz. Aklı başında bir ülkeyiz. Ne yaptığımızı da iyi biliriz. Kendi yolumuzu da kendimiz çizeriz" dedi.

Kocaeli`de bir toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, doğuda yaşanan olaylara değindi. Bakan ÇelikIŞİD terör örgütünün zulüm yaptığını belirterek, "Bu doğuda yaşanan olaylarda IŞİD diye bir örgüt ortaya çıktı. Bunların Sunni olduğu söyleniyor. Esad rejiminin Müslümanlara yaptığı zulümler sonucu oluştuğu ve ağırlıklı olarak da Sünni oldukları söylenen bir örgüt. Peki bakalım bu örgüt kimlere saldırıyor, kimleri katlediyor bir bakalım. Arapları katletti bunlar. Araplar Sunniydi. Kürtlere saldırıyorlar. Şimdi onlar da Sunni. Ama yansıtılan sanki Sunni bir yapı var ve terör eylemleri yapıyorlar. Buraya bir soru işareti koymamız lazım. Kobani`de Kürtler saldırı altındalar ve kaçabilecekleri tek yer Türkiye. Biz onların sıkıntılarını içten yaşıyoruz. O bölgede yaşananları yerinde görüyoruz" dedi.

"Kobani`deki saldırılar yüzünden Türkiye yakılıyor" diyen Bakan Çelik, "Kobani`de bir saldırı var. Biz onlara ev sahipliği yapıyoruz. Ama Kobani`yi savunduğunu söyleyenler Türkiye`de yağma yıkma yapıyor. Sanki Kobani`yi Türkiye işgal etmiş. Yahu biz değiliz. Kobani`yi kimin işgal etmeye çalıştığını herkes biliyor. Sanki Arap Baharını Türkiye icat etmiş gibi davranıyorlar. Arap Baharı dediler cehenneme döndü. Türkiye`nin bunun içerisinde hiçbir payı yoktu. Suriye`de 300 bin kişiyi Türkiye mi öldürdü. Ortadoğu`daki despot yönetimleriTürkiye`mi ayakta tutuyor. 50-60 yıldır Suriye`de yaşayan Kürtlere kimlik bile vermeyenTürkiye`midir? Türkiye`de şu anda Urfa`da yapılan asfalt kalitesi burada Kocaeli`de yok. Oraya yapılan yatırımlar uzun yıllar ihmal edilmiş. Eyvallah. Ama devlet o eksik yılların aksaklıklarını kapatmak için o bölgede yatırım seferberliğine girmiş durumda. Orası da bu ay yıldızlı vatanın toprağı. Nüfus yıllarca ihmal yüzünden gelişmiş şehirlere akmış. Ama bizler bu bölgelerimizi de geliştirmek amacıyla bölgesel teşvik planlarımızı ortaya koyduk. Urfa`da sanayi yoktu. Bakın şu anda 2. Organize Sanayi Bölgesi doldu, 3. için arsa teslimleri yapılıyor. İnşallah 4.`yü de koyacağız. Bakın buradan sesleniyorum; Ey Kürt kardeşim, tezgah büyük. Çünkü sorunların ortadan kalkmaya başladığı sırada, birilerinin sorunsuz bir coğrafya arzusu yok. `Buralar bataklığa dönecek buralarda savaş bitmeyecek` diyorlar. Bizde onlara söylüyoruz, biz mahallenin delisi falan değiliz arkadaşım. Aklı başında bir ülkeyiz. Ne yaptığımızı da iyi biliriz. Kendi yolumuzu da kendimiz çizeriz" ifadelerini kullandı. 

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR