Peşmergenin Kobani`deki Görevi Belli Oldu

Peşmergenin Kobani`deki Görevi Belli Oldu

Kobani`ye giden peşmergelerin IŞİD ile savaşta görev alacağı alan belirlendi. Peşmerge,IŞİD mevzilerini füze ve kartuşa sistemiyle vuracak.

PEŞMERGELER IŞİD MEVZİLERİNİ BOMBALAYACAK

K. Irak`taki Peşmerge güçlerinin üst düzey yetkilileri, Kobani`de IŞİD`e karşı savaşmak için giden peşmergelerin, görev alanlarının da belirlendiğini kaydetti. Bir süre önceAlmanya ordusu tarafından eğitilen peşmergelerin, Kobani`ye giden grubun arasında yer aldığı kaydedildi. Alman askeri tarafından füze ve kartuşa sistemi eğitimi alan peşmergeler, Kobani`de IŞİD mevzilerini füze sistemiyle bombalayacak. Bunun dışında peşmerge, koalisyon güçleriyle de irtibatı sağlayıp, savaş uçaklarına IŞİD ait mevzilerin nokta yerlerini paylaşacak.

KOBANİ`YE PEŞMERGELERİN SAYISI ARTACAK

İlk etapta Kobani`ye gönderilen peşmegelerin sayısı 150 olarak belirlenmesinin nedeni ise, teknik olarak yaşanan bir takım sorunlardan kaynaklandığı belirtildi. Kürdistan Yönetimi,Kobani`ye gönderecek peşmerge sayısını 2 bin 600 olarak belirlemişti. Yakın bir zamanda ikinci bir grubun da Kobani`ye gönderileceği öğrenildi.

ÖSO İLE BİRLİKTE SAVAŞACAK

Peşmerge`nin Kobani`ye gideceğinin açıklanması üzerine Özgür Suriye Ordusu da asker gönderme kararı aldı. Peşmergenin Türkiye`ye giriş yaptığı gün Kobani`ye 200 kişi gönderen ÖSO, peşmerge ile koordineli bir şekilde savaşacak.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR