DEMOKRATİK GELİŞİM PARTİSİ KURULDU

DEMOKRATİK GELİŞİM PARTİSİ KURULDU

17 Aralık darbe girişiminden önce AK Parti`den istifa eden İdris Bal, "iki yıldır üzerine çalışıyorum" dediği Demokratik Gelişim Partisi`nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı`na verdi.

dediği Demokratik Gelişim Partisi`nin Kurucu Genel BaşkanıBal, Ankara`da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, partisi hakkında bilgi verdi. Türkiye`nin en büyük sorununun demokrasi eksikliği ve hukuksuzluk olduğunu öne süren Bal, "Zaten hukuksuzluk, kural tanımamazlık, devlet gelenekleri ile oynama, kutuplaşma, yalan ve iftira terörü, silahlı terör bizim varlık sebebimiz ve bu adımı atma sebebimizdir" dedi.Demokrasi ve hukuk flaması altında yola devam edeceklerini anlatan Bal, milli değerlere saygılı olduklarını ve kutuplaşma peşinde olmadıklarını söyledi.

Bal, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Parti ambleminin eski DP`nin amblemine benzediğinin ifade edilerek "Kendinizi bir partinin devamı olarak görüyor musunuz?" diye sorulması üzerine logonun taklit değil orijinal olduğunu belirtti.

Öte yandan dediği Demokratik Gelişim Partisi`nin kurucu üyeleri arasında Kurucu Üye ve Şanlıurfa yapılanmasından sorumlu siyasetçi ve deneyimli sendikacı Şanlıurfalı Ahmet Bayık?da yer almakta.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR