İstanbul`da kumar operasyonu: 150 gözaltı

İstanbul`da kumar operasyonu: 150 gözaltı

İstanbul`da Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri, kumar oynadığı ve oynattığı saptanan lokal ve eğlence merkezlerine düzenlediği operasyonlarda 50`si kadın 150 kişiyi gözaltına aldı.Ramazan Ayı`nın yaklaşması ile birlikte artan yoğun ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri, bu gece 23.30 sıralarında aralarında son dört yılda toplam 18 kez baskına uğrayan Dalmaz Center ile aynı suçtan sık sık baskına hedef olan Küçükçekmece`deki İstanbul İşadamları Derneği Lokali`nin de yer aldığı 4 ayrı adreste kumar oynatıldığını tespit etti. 

Belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, kumar oynadıkları ve oynattıkları ileri sürülen 50`si kadın toplam 150 kişiyi gözaltına aldı. Oyun masaları başında yakalanan ve büyük bir bölümünü kadınların oluşturduğu müşteriler de rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Eş zamanlı operasyonda 3`ü rulet olmak üzere kurulan 15 masaya ve yaklaşık 30 bin oyun puluna da emniyet güçlerince el konuldu. Gözaltına alınarak emniyete götürülen şüpheli bayanlar, ekip otolarına bindirilirken yüzlerini gizlerken, bazı zanlıların da "Devlet elden gidiyor, bizle değil, onlarla uğraşın. Biz alt tarafı kumar oynuyoruz" diye tepki vermezi dikkat çekti. 

Emniyete götürülen zanlılara yasalar çerçevesinde "kabahatler kanununa muhalefetten" para cezası kesileceği öğrenildi(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR