Dbp`li Yüksek: Bahçeli`nin Tunceli Ziyareti İktidarın Oyunu

Dbp`li Yüksek: Bahçeli`nin Tunceli Ziyareti İktidarın Oyunu

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran YüksekMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin Tunceli ziyaretini değerlendirirken, "Türk milliyetçileri ile Kürt halkımızı, yurtseverlerimizi ve devrimcilerimizi karşı karşıya getirmek için 2 gün önce kışkırtarak Devlet Bahçeli`yi Dersim`e gönderdiler. Bu bir oyun, tuzaktı" dedi.

Kamuran Yüksek, partisinin Şanlıurfa il kongresine katıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu`nda İsmail Kaplan`ın tek liste halinde aday olduğu kongreye DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ileİbrahim Binici ve partililer katıldı. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran YüksekMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin Başbakan Davutoğlu`nun çağrısının ardından Tunceli`ye gitmesini iktidarın büyük bir oyunu olarak savundu. Kamuran YüksekTürkiye`nin,Kürdistan halkının özgürleşme sürecinde olumsuz bir rol oynadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Türkiye, bu Kürdistan halkının özgürleşme sürecinde maalesef olumsuz bir rol oynuyor.Türkiye, Ortadoğu`da bir hegemonya kurabilmek, bir bölge devleti ve bir bölge gücü haline gelebilmek için mezhep ve etnik milliyetçilik üzerinden bir politika yürütüyor. Ortadoğu veTürkiye`de mezhepleri çatıştırmaya, Türkiye`de halkları ve milletleri çatıştırarak kendi iktidarını kurma peşindedir."

Kamuran Yüksek, Devlet Bahçesi`nin Tunceli ziyaretinin iktidarın oyunu olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Türkiye hükümetinin oynadığı bu oyun bütün Ortadoğu ve bütün Türkiye`yi kaosa ve krize sürükleyebilecek tehlikeli bir oyundur. Devlet Bahçeli`nin zihniyet ve anlayışı belli.Dersim ve Kürdistan halkına direniş ve mücadelesine hakaret eden bir kişidir. Böyle bir kişiyi kışkırtarak Dersim`e göndermek orada bir kriz çıkartmak, provokasyon yaratmak ve Kürt halkı ile Türk milliyetçi şoven faşist kesimleri Dersim üzerinden Türkiye`nin her tarafından yeniden karşı karşıya getirmenin bir oyunuydu. Dersim halkı, hem Devlet Bahçeli`ye gereken dersi vermiştir, hem de bu oyuna gelmemiştir. Dersim bu oyunu boşa çıkarınca dün Başbakan Davutoğlu, bu sefer Erzurum`dan Devlet Bahçeli`ye `Van, Hakkarive Bingöl`e gidemezsin` kışkırtması içerisine giriyor. Belli ki hükümet Türkiye`de yeniden milletler ve halklar arasında bir çatışma yaratma peşindedir. Bir çatışma yaratarak kendisini daha mağdur göstermek peşindedir. Bu iktidar oyunlarından vazgeçmelidir. Bu tehlikeli bir oyundur. Halkları karşı karşıya getirir ve iç savaya sürükler. Ondan sonra ne hükümet ne de devlet bunun altından kalkamaz. Sadece iktidarını perçinlemek ve kendini iktidarda tutmak için geliştirdiği oyunlardan bir tanesidir."

Kamuran Yüksek, konuşmasının ardından beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Suruç İlçesi`ne gitti.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR