NUH`UN GEMİSİNİN ŞANLIURFA`DA OLDUĞU İDDİASI

NUH`UN GEMİSİNİN ŞANLIURFA`DA OLDUĞU İDDİASI

Hz. Adem ile Havva, Hz. İbrahim Peygamber`in yaşadığı yer olarak bilinen ve bu konuda tarihi bulgulara rastlanan Şanlıurfa`da Hz. Nuh`un yaşadığı da iddia edildi.
Daha öncede Hz. İbrahim Peygamberin yaşadığı yerin Şanlıurfa olduğunu ispatlayan Şanlıurfalı Sosyete Doktoru Faruk Öncel Nuh`un Gemisinin de Şanlıurfa`da olduğuna dair çalışmalar yapıyor. Şanlıurfalı Doktor Faruk Öncel, Şanlıurfa`nın Cudi Şehri kalıntılarının bulunduğu tepeye giderek, Nuh`un gemisinin buraya indiğini iddia etti. Doktor Faruk Öncel basın mensuplarına yaptığı basın açıklamasında, Harran`ın 17 kilometre kuzey batıda, Şanlıurfa`nın en yüksek yeri. Bu bölgeye de Cudi Dağları deniliyor ve Cudi Şehrinden adını alıyor bu dağlar. Burası Cudi Şehri. Çevrede Kalubeladan kalma şehir olarak bilinir. Kalubela ne demek? Beladan kalan yani bela sonrası bela nedir? Tufandır. Yani tufandan kalan şehir olarak ve yöre halkı tarafından medinetül cud `Yani Cudi şehri olarak biliniyor. Buraya dokunulmaz, buraya çok fazlada girilmez. Burada yapılan kazılarda sadece toprak bulundu denilmiş ve toprağın bir buçuk metre derinliklerinde 12 tane ne olduğu belli olmayan ve nesli tükenmiş olan bir hayvana ait 12 tane yumurta bulundu. Fakat yumurtalardan hiç kimseyi haberdar etmediler. Hiçbir medyanın bilmediği hangi dönemden kalma ve hangi hayvana ait olan o yumurtaların 3-4 tanesini yeterli olmayan arkeolog dahi olmayan insanların elinde o yumurtalar telef oldu. Geri kalan 5-6 tanesini ise Şanlıurfa Müzesi`ne götürülürken, o zamanın Valisi`ne de bahsedildi veya edilmedi ve onlar Şanlıurfa Müzesi`nde olması gerekiyor. Fakat ne kayıtlarına ne kendilerinin bize teşirlerine rastlamadık, bilmiyoruz, haberimiz şuana kadar yok. Ama biz çok iyi biliyoruz ki, buradan 12`ye yakın bir nesli tükenmiş hayvana ait yumurtanın bulundu. Bu yumurtalar bu bir buçuk metre kazılan çukurların altında çıktı. Bizim için çok önemli delillerden biridir" dedi.
Doktor Faruk Öncel, Ağrı Dağı`nda yapılan kazılarda Nuh`un Gemisinin kalıntılarına dair çıktıları da yalanlayarak, "Kesinlikle gerçek dışı, politik, siyasi ve ticari bir uygulamadır. Bakın eğer orda olmuş olsa Nuh`un torunları oradan kalkıp gelip burada Harran`ımı kurdular. Ayrıca o fosiller 6 bin yıllık mı? Fosil 6 bin yılda değil, 6 Milyon yılda olur. Bunlar tarihi çarpıtıyorlar ve kesinlikle ticari amaçla tarihi çarpıtıyorlar. 6 bin yılda fosil olmaz. Kalıntı olabilir, kemikler dahi kalır. Dünya bilim adamlarını ve dünya insanını buraya davet ediyorum. Çünkü burası dünya mirasıdır. Ülkemizin bu bölümündeki bu şehir bütün dünyanın şehridir. Çünkü bütün dünya Şanlıurfalıdır, buralıdır. Bütün dünya insanı buradan dünyaya yayıldığına göre, gelsinler orjinlerini arasınlar bizim kapılarımız gönlümüz gibi açıktır. Şanlıurfa onları bekliyor. Burası asıl Cudi şehridir. Bakın geminin etrafına yerleşmişler. Geminin olduğu konduğu yere hiç dokunmamışlar. Hiç kimsenin çıkamadığı bir yer burası ve bir an önce arkeologların burada araştırma yapmaları lazım" diye konuştu. (İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR