HANIMELİ ÇARŞISI`NA EMEK VERENLERE ŞÜKRAN PLAKETİ

HANIMELİ ÇARŞISI`NA EMEK VERENLERE ŞÜKRAN PLAKETİ

Şanlıurfa Belediyesi mikrokredi birimi ile Özdiker Halep (Hanımeli) Çarşısı Yönetim Kurulu işbirliğinde düzenlenen törende, hanımeli çarşısında işyeri açan 5 mikro kredi üyesi bayana ve desteklerinden dolayı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan`a Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba`ya ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar`a birer şükran plaketi takdim edildi.
Şanlıurfa Belediyesi Hanımeli Çarşısı`nda düzenlenen törene katılan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, eşi Demet Okutan, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba ve davetliler tören öncesinde çarşıyı gezdi.
Daha sonra törenin açılış konuşmasını yapan Özdiker Halep (Hanımeli) Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Müslüm Sunay, Hanımeli Çarşısı`nın bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan Vali Okutan`a, Başkan Fakıbaba`ya ve Emniyet Müdürü Durmuşlar`a teşekkür borçlu olduklarını söyledi.
Daha sonra konuşan Başkan Fakıbaba asıl teşekkürü büyük bir cesaret örneği göstererek çarşıda esnaflık yapan bayanlara yapılması gerektiğini söyledi. mikrokredi üyesi bayanlara daima destek vereceklerini ifade eden Başkan Fakıbaba. "Valimiz Nuri Okutan`ın destekleriyle Urfalı kadınlarımızın ne gibi başarılara imza atacaklarını görüyoruz. Bayanlara yönelik hizmetlerimiz devam edecek" dedi.
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise daha önce çarşının açılış törenine katıldığını hatırlatarak, "Şimdi görüyoruz ki o günkü temennilerimiz icraata dönüşmüş durumda. Bundan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Ancak ben buradaki faaliyetleri eğitimle birleştirelim isterim. Hemen üst katta okul öncesi eğitimle ilgili bir müessese oluşturulabilir. Yani burada da okul öncesi eğitim için bir şube açmış olalım. Amacımız Şanlıurfa`daki diğer kurumların eğitime vermiş olduğu desteği buradan da almaktır. Bu mikrokredi uygulaması hemen hemen herkesin kavradığı, herkesin bu konuda yaklaşım gösterdiği veya emek verdiği bir husus değil. Mikrokredi uygulaması bana göre bölgemizde çok büyük bir boşluğu dolduruyor. Biz konuyla ilgili ilk olumlu sonuçları da gördükten sonra İl Özel İdaresi olarak mikrokredi uygulamasına destek vereceğiz. Bu hususta 250 milyarlık bir bütçe ayırdık. Yani mikrokredi uygulamasının bir başka ayağında devlet buna destek olmak istiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Hanımeli Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Müslüm Sunay hanımeli çarşısında işyeri açan 5 mikro kredi üyesi bayana ve desteklerinden dolayı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan`a Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba`ya ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar`a birer şükran plaketi takdim etti.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR