EYYÜBİYE BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA

EYYÜBİYE BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA

Türkiye?de ilkler arasında olma özelliğini de taşıyan yeni yaka kamerası uygulaması hem esnaf hem de vatandaş tarafından olumlu karşılandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci?nin talimatlarıyla harekete geçen Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Türkiye?de ilkler arasında olma özelliği taşıyan yaka kamerası uygulamasına geçti. Yeni yaka kamerası uygulamasıyla hem vatandaşların belediyeden talepleri, hem de zabıta personelinin vatandaşlara karşı davranışları kayıt altına alınmış olacak. Ayrıca ortaya atılabilecek olası iddiaların gerçeklik payının bulunup bulunmadığının da kontrol edileceği yeni uygulama, dün itibariyle hayata geçirildi.  Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı 20 kişiden oluşan 8 ayrı ekip, gün boyu yapılan denetimleri, gün içerisinde karşılaşılan sorunları ve vatandaşlardan gelen talep ve istekleri yakalarına taktıkları kamera ile kayıt altına alıyor. Gün içerisinde kayıt altına alınan doneler, mesai bitiminde Zabıta Müdürlüğüne bağlı karakollarda görevli personeller tarafından incelendikten sonra ilgili müdürlüğe, ilgili müdürlükten de Başkan Yardımcısına aktarılıyor. Vatandaşların ya da esnafın şikâyeti üzerine kayıt altına alınan doneler incelenmek üzere işlem başlatılıyor.

Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli denetim esnasında işyerine girmeden önce kumandayla HD özelliğine sahip 3 saat kesintisiz kayıt yapma özelliğine sahip olan kamerayı çalıştırarak yaptığı denetimi, işyeri sahibi ile arasında geçen diyalogu ve vatandaş ile esnaftan gelen talep ve istekleri kayıt altına alıyor. Bugün de yeni uygulama kapsamında Haşimiye bölgesindeki esnaflarda denetim yapan Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı 8 kişilik 2. Bölge Zabıta ekipleri, kasap, fırın, lokanta, tatlıcı, atomcular ve atarlardaki denetimlerde tarihi geçmiş gıdalara imha edilmek üzere el koyarken, işyeri açılış ruhsatlarında da denetim yaptı. Bazı işyerlerinin ruhsatlarında Eyyübiye Belediyesi yazması dikkat çekerken esnaf ve vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR