AK Parti`de o ücret belli oldu

AK Parti`de o ücret belli oldu

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK), 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenlerin müracaatlarını 11-20 Şubat arasında alma kararı verirken, erkek aday adaylarından 5 bin, kadın aday adaylarından ise 2 bin 500 lira başvuru ücreti alınacak. Engelli adaylardan ise başvuru bedeli alınmayacak.
 
AK Parti MKYK, dün akşam adaylık başvuru ücretlerini de belirledi. Yüksek Seçim Kurulu`nun seçim takvimini açıklamasının ardından yapılan toplantıda, milletvekilliği için adaylık başvuru tarihleri kararlaştırıldı. AK Parti`den aday adayı olmak isteyenler, 11-20 Şubat arasında başvurularını yapabilecek. AK Parti`den aday olmak isteyen erkek aday adaylardan 5 bin, kadınlardan ise 2 bin 500 TL ücret alınacak. AK Parti, engelli adaylardan ise başvuru ücreti almayacak. Toplantıda, aday adaylarıyla ilgili temayül yoklamasının 28 Şubat-1 Mart arasında, mülakatların ise 6-15 Mart arasında yapılmasının uygun olduğu da karara bağlandı.
 
Telkin yok
 
Toplantıda Başbakan Davutoğlu`nun milletvekilliği adaylığı için kamudan istifa edecek bürokratlara istifa edin veya etmeyin yönünde teklinde bulunmadıklarını söylediği öğrenildi. (MİLLİYET)


İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR