Kar Yağdı Urfalılar Yollarda Kaldı

Kar Yağdı Urfalılar Yollarda Kaldı

Şehir merkezi ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Uzun yıllar sonda Şanlıurfa?da yerler ilk defa 4-5 santimetre karla kaplandı. Şanlıurfalılar, geceyi sıfırın altında eksi bir derecede geçirdi. Urfalılar sabah beyaz bir güne uyandı. Kimi hatıra fotoğrafı çektirdi, kimi gezinti yaptı. Polis ekipleri, Akabe yokuşunda sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyardı, olası kazaları önlemeye çalıştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceyi gösterdiği Şanlıurfa`da, kar yağışı sabah 07.30 sıralarında başladı. Yağış nedeniyle kent beyaza bürünürken, sabah okullarına giden öğrencilerin kar sevinci yaşaması dikkat çekti. Bir çok araç ise yollarda kaldı. Küçük çaplı kazaların yaşandığı kar yağışında bazı vatandaşlar iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

İŞTE YOLLARDA KALANLAR

Karaköprü Maşuk Yolu Kapandı. Bir çok araç bir bire çarpttı. Ata Anadolu Lisesi Bölgesinde bir belediye otobüsü devrildi. Kar yağışı, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi önünü buz  pistine çevirdi. Akabede TOKİ?de ikamet edenlerin bir çoğu işlerine kar yağışının etkili olması nedeniyle gidemedi. Belediye otobüsleri dahil trafiğe çıkan bir çok araç karlı yollarda zincirsiz gitmesi dikkat çekti.

BELEDİYE KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sabah saat  06.00 itibariyle kriz masası oluşturdu. Fen İşleri Daire Başkanlığı 6 ekip ve 30 çalışanla şehir merkezinde tuzlama, yol açma çalışmalarını 6 greyder, 2 traktör, 4 küçük çaplı iş makinasıyla sahada sürdürüyor. Kazaların meydana geldiği yollarda trafikte tıkanmalar yaşanırken kar yağışının daha çok şehir merkezinde etkili olduğu bildirildi.

OKULLARIN TATİL EDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kar yağışı dolayısıyla okulların tatil edilmesi gibi durumun sözkonusu olmadığını söyledi. Kar yağışının daha çok il merkezinde etkili olduğunu hatırlatan Metin İlci ?Şuan itibariyle okullarımızın tatil edilmesi söz konusu değil. Ama akşama doğru kar yağışı etkisini artırırsa o zaman durama göre bakarız ?ifadelerini kullandı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR