VALİ OKUTAN DİN ADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ OKUTAN DİN ADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan İl Müftülüğü tarafından düzenlen bir toplantıya katılarak din görevlileri ile bir geldi.
İl Özel İdaresi konferans salonunda yapılan toplantıda, il ve ilçelerde görevli din görevlileri Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ve Vali Nuri Okutan katıldı.
İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu yaptığı konuşmada, Ramazan`da kutsal şehir Şanlıurfa`da Ramazan süresince yapılacak etkinliklerden bahsetti.
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında Şanlıurfa`nın Mekke, Medine, Kudüs`ten sonra 4. büyük kutsal şehir olarak kabul edildiğini belirtti. Vali Okutan, Şanlıurfa`nın bir değerler silsilesini temsil ettiğini ve bu değerlerle bu toprakların var olduğunun altını çizdi.
Şanlıurfa`nın jeostratejik ve tarihi önemine değinen Vali Nuri Okutan, bu potansiyeli harekete geçirmenin yolunun da eğitimden geçtiğini belirtti. Bu anlamda hem yaygın hem de örgün eğitimin önemine dikkat çeken Okutan, bu konuda din adamlarına da büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Bu sorumluluğun bilincindeki ilde görev yapan din adamlarının katkılarının daha da artmasının gerekliliğine işaret etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR