AKAÇAKALE BELEDİYESİ ATIK SU ARITMA HAVUZLARINI TEMİZLİYOR

AKAÇAKALE BELEDİYESİ ATIK SU ARITMA HAVUZLARINI TEMİZLİYOR

Şanlıurfa`nın Akçakale Belediyesi, 1996 yılında hizmete giren atık su arıtma havuzlarında temizlik çalışmalarına başlandı.
Bir nolu havuzda biriken atık maddelerin temizlenmesi iki gün sürecek. Yaklaşık 10 aydır havuza atık su bırakmadıklarını, havuzdaki atık maddenin kurumasını beklediklerini belirten, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, havuzdaki çamurun kuruması ile birlikte temizleme işlemlerine başladıklarını söyledi. Başkanı Ayhan, havuz içindeki çamurun kuruması ile birlikte temizlik çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Akçakale atık su arıtma tesisleri hizmete geçtiği günden bu güne kadar temizlenmedi.
Havuzdaki çamurun kuruması için havuza on aydır atık su bırakmıyorduk. Havuzdaki çamurun kuruması ile birlikte bugün itibarı ile temizlik çalışmalarına başladık. Geçtiğimiz aylar içerisinde havuzdaki dubaları çıkarıp bakımını yapıştık. Şu anda havuzla ilgili teknik eksikliklerimizi giderdi. Temizleme işlerinin iki ya da üç gün sürebilir. Temizliğin bitmesinin ardından bir nolu havuza atık su bırakılacaktır. İlçenin yıllardır biriken sorunları ve eksik kalan hizmetlerini bu dönemde inşallah bir bir
çözeceğiz. İlçede eksik kalan hizmetleri ve sorunların çözümü için elimizden gelen tüm çabaları sarf etmekteyiz" dedi.
Atık su arıtma tesislerinden çıkan malzemenin değerlendirilmesi için, malzemenin bir merkezde biriktirildiği dile getirildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR