ŞANLIURFA GAZETECİLER DERNEĞİ KURULDU

ŞANLIURFA GAZETECİLER DERNEĞİ KURULDU

Şanlıurfa’da faaliyette bulunan ve gazetecilik mesleğini yürüten gazetecilerin içinde bulundukları sorunların çözümüne yönelik, yeni bir dernek kurulması ihtiyacı ve ortak görüşler doğrultusunda kurulan, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği, Kadıoğlu mahallesi Demokrasi Caddesi No.8’de dernek binasında faaliyetlerine başladı.

 

Geniş bir gazeteci topluluğunun katıldığı toplantılar sonucunda ilk olarak Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Tüzüğü hazırlandı. Ardından oybirliği ile 7 kişilik Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu oluşturuldu.

Doğan Haber Ajansı, Urfa Haber Ajansı, Kanal7, Sabah Gazetesi, Show TV, Güneydoğu Televizyonu, NTV, Şanlıurfa Gazetesinde Fiilen gazetecilik mesleğinde uğraş veren gazetecilerden oluşan yönetimi kurulu aralarında yaptığı görev bölümü sonucu;

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığına Şanlıurfa Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Kamil Güler getirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına ise Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Sabah Gazetesi temsilcisi Mehmet Yıldırım, Güneydoğu Televizyonu Genel Koordinatörü Faruk Bayuk ve Kanal-7 Temsilcisi, Urfa Haber Ajansı ve  Urfa Haber Ajansı Gazetesi imtiyaz sahibi Muhammet Taşçılar getirildi.

            Dernek Sekreterliğine NTV Şanlıurfa Temsilcisi ve Kanal Urfa Haber Merkezi Müdürü Abdulkadir Çelikcan, Saymanlığına Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ömer Pınar, Üyeliğe ise Show TV Kameramanı Ali Uzun getirildi.

 

Şanlıurfa’da bulunan gazeteler ve gazeteciler arasındaki birlik ve bütünlüğün, sosyal, kültürel ve ekonomik amaçlı dayanışmanın arttırılması, gazetecilik mesleğinin ve onurunun hak ettiği yere taşınması amacıyla kurulan derneğin kuruluş amaçları doğrultusunda disiplinli, açık, katılımcı, dayanışmacı, geliştirici, sorumlu ve etkin dernek faaliyetleri yürütecek. Şanlıurfa Gazeteciler Derneği sadece mesleki anlamda değil aynı zamanda Şanlıurfa’yı yakından ilgilendiren konularda da etkinliklerde bulunarak, sorunların çözümü yolunda katkılar sağlamayı da amaçladı.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği üye kayıtlarına önümüzdeki günlerde başlanacak. Şanlıurfa’da fiilen gazetecilik mesleğini yürütenler ile mevkute sahipleri derneğe üye olabilecekler.

Dernek’te her yıl yeniden Yönetim Kurulunca görev bölümü yapılarak teamül olarak da dönüşümlü Başkanlık sistemi uygulanacak.Şanlıurfa Gazeteciler Derneği`nin Şanlıurfa’ya ve basın camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR