Ekinci: Fabrikalarla İşsizlik Son Bulacak

Ekinci: Fabrikalarla İşsizlik Son Bulacak

Şanlıurfa`nın Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Organize Sanayi Bölgesi`nde bazı tekstil ve pamuk fabrikalarını ziyaret ederek, öğlen yemeğinde işçilerle bir araya geldi. İşçi ve fabrika yöneticileriyle sohbet eden Ekinci, "Yeni açılan fabrikalarla Urfa`da işsizlik son bulacak" dedi.

Şanlıurfa 1`inci ve 2`nci Organize Sanayi Bölgesi`nde bir takım incelemelerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, birçok marka kotların üretildiği özel bir tekstil fabrikasına giderek yetkililerden işçiler hakkında önce bilgi aldı. Tekstil fabrikasının yemekhanesinde işçilere sürpriz yapan Başkan Ekinci, işçilerin sıkıntılarını dinledi.

Yemek sonrası fabrika yetkilileri ile birlikte çalışma sahasını dolaşarak bilgi alan Başkan Ekinci, "Bugün OSB`de bulunan tekstil fabrikasını ziyarete geldik. Barış, huzur ve istikrarın olduğu bir yerde işsizlikte kalmaz, ekonomik açısından çok önemli gelişmeler olur. Şanlıurfa`nın gurur abidesinden bir tanesidir. Burada 800`e yakın emekçi kardeşimiz çalışıyor. Dünya markaları burada üretiliyor. Buradan iş dünyalarına markalar yayılıyor. Demek ki biz Şanlıurfalılar istersek yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Gururlandığımız andır. Onlarca tesis var. Bu tesislerin artması ile beraber Şanlıurfa`da işsizlik kalmayacaktır. Ülke ekonomisine de çok büyük katkılar sağlanacaktır. Tabi bu barış ve huzur ortamının sağlandığı bir ülkelerde olur. Özellikle bölgemizin 6`ıncı teşvik paketi ile beraber Şanlıurfa`da gerek 1`inci OSB`de, gerek 2`inci OSB`de yer kalmadı. 3`üncü OSB ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. Gelecekte de binlerce, 10 binlerce insanın rahatlıkla iş kurabileceği alanlarda yapılmış olacaktır. Bu tesisin Yüksel Bey ve ekibini tebrik ediyorum. Bu anlamda da bir yerel yönetici olarak her türlü sorunlarını paylaşmalarını yasal anlamda da her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Stresliyseniz, sıkıntılıysanız eğer yorgunsanız gelin burayı gezin, gezdikten sonra hayata bir başka şekilde bağlanırsınız" dedi.

Yaptığı konuşma sonrası, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ardından pamuğun işlendiği özel bir çırçır fabrikasına geçti. Burada işçiler tarafından karşılanan ve yine fabrika yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ekinci, ziyaret ettiği fabrikalardan memnun ayrıldı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR