32 ÇALINTI ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

32 ÇALINTI ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul merkezli 7 ilde bir oto hırsızlık şebekesine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 1`i kadın 19 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin çaldıkları bazı araçları TIR`lara yükleyerek konvoy halinde Suriye?ye gönderdikleri, bir kısmını ise gerçek sahiplerine ?Para vermezseniz aracınızı yakarız? diyerek 3 ile 5 bin lira arasında değişen fiyatlara sattıkları belirlendi.

32 ÇALINTI ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Sivas, Çanakkale, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Antalya illerinde operasyon yapıldı. Daha önceden tespit edilen toplam 36 adrese yapılan baskınlarda oto hırsızlık çetesi üyesi oldukları iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 32 çalıntı araç ele geçirildi.

ÇALDIKLARINI TIR`LARA YÜKLEYİP SURİYE SINIRINA GÖTÜRMÜŞLER

İstanbul, Oto hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan şebekenin liderliğini eski sabıkalı N.E.(45)in yaptığı tespit edildi. Polis şüphelilerin düz kontak, beyin değiştirme, kilit kırma gibi yöntemlerle çaldıkları araçların bir bölümünü Suriye?ye kaçırdıkları belirlendi. Büyük bölümü kapalı kasa kamyonetlerden oluşan çalınan araçların sahte plaka ve belge hazırlanarak TIR`lara yüklendiği ve konvoy halinde Suriye sınırına götürüldüğü tespit edildi. Çalıntı araçların daha sonra sınırdan Suriye?ye sokulduğu öğrenildi.

BAZI ARAÇLARI SAHİPLERİNE SATMIŞLAR

Polis şüphelilerin çaldıkları araçların bazılarını ise, gerçek sahiplerine sattıklarını ortaya çıkardı. Araçları çaldıktan birkaç gün sonra araç sahiplerini arayan şüphelilerin ?İstediğimiz parayı vermezsen aracını yakarız ya da parçalarız bir daha göremezsin? dedikleri öğrenildi. Şüphelilerin çaldıkları araçları geri vermek için 3 ile 5 bin lira arasında değişen bedeller aldıkları öğrenildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR