Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç (67), Sedat Peker`in Esma Sultan Yalısı`ndaki düğünü sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

2005 yılında tutuklanan ve organize suç örgütü liderliği suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Ergenekon davası sanıklarından Sedat Peker, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi`nde avukatı Özge Yılmaz ile evlenmişti. Sedat Peker`in geçen yıl Mart ayında tahliye olmasından sonra, çift bu akşam Ortaköy`deki Esma Sultan Yalısı`nda düğün yaptı. Düğüne magazin dünyasından çok sayıda tanınmış isim de katıldı. Oyuncu Sümer Tilmaç da düğüne arkadaşlarıyla birlikte geldi. Tilmaç, düğün töreni başlamadan önce masada otururken aniden fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Sümer Tilmaç`a kalp masajı yapıldı. Sanatçı, ambulansla Etiler`deki Liv Hospital Hastanesi`ne kaldırıldı. Ancak Sümer Tilmaç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

"SOHBET EDERKEN, GİTTİ BİR ANDA..."

Tilmaç`ın ölüm haberini, düğüne birlikte gittiği arkadaşı, televizyon programcısı ve sunucusu Mesut Yar açıkladı. Yar, hastane önünde bekleyen gazetecilere, "Kaybettik Sümer abimizi. Birlikte bir düğüne gittik. Aynı arabaya bindik, aynı masadaydık, sohbet ederken gitti bir anda. Kurtaramadılar. Başmız sağolsun. Büyük adamdı. Daha bir hafta önce yazısını yazmıştım vefasızlığın. Öyle işte. Kimse yok. Biz bizeyiz" diye konuştu.

SÜMER TİLMAÇ`IN DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Oyuncu Sümer Tilmaç`ın ölümüyle ilgili olarak Liv Hospital Hastanesi`nde, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu tarafından açıklama yapıldı.
Doç. Dr. Çatakoğlu, şunları söyledi:
?Ünlü Oyuncu Sümer Tilmaç, katıldığı bir davette geçirmiş olduğu ani kalp yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle şuurunu kaybetmiş bir halde ambulansla hastanemize getirildi. Hastaneye getirildiğinde şuuru kapalıydı ve kalbi yeterli miktarda kan pompalamıyordu. Ciddi kalp yetmezliğiyle geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren ileri yaşam desteğine rağmen maalesef yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi. Bu nedenle sevilen oyuncumuz Sümer Tilmaç`ı maalesef kaybettik. Bilinen ciddi kalp yetmezliği olan bir hasta. Bu nedenle kalp durması söz konusu olabiliyor. Tedavi altında olan bir hastaymış. Tedavilerde birtakım ilerlemelerin yapılması gerekiyordu. Ancak bu talihsiz olay bu akşam gerçekleşmiş. Kalp durması davet esnasında oluyor. Ambulansla buraya getirildiğinde kalbi yeterli miktarda kan pompalamıyordu. Nefes almıyordu, şuuru da kapalıydı. Gerekli müdahaleleri burada gerçekleştirdik. Solunum cihazı, kalp masajı ve gerekli ileri desteğe rağmen destek alamadık."

SÜMER TİLMAÇ KİMDİR?

1948 yılında Malatya`da doğan Sümer Tilmaç, 1964 yılında Arena Tiyatrosu`nda oyunculuğa başladı. 1968`de İstanbul Belediye Konservatuvarı`ndan mezun oldu. Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti. 210`dan fazla filmde rol alan Tilmaç, yaklaşık olarak 60 tiyatro oyununda oynadı. Türk seyircisi, Sümer Tilmaç`ı "Süper Baba" dizisindeki "Nihat" rolüyle tanıdı. 2002 yılında "Son" filmindeki rolüyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında Sadri Alışık ödülü kazanan Sümer Tilmaç, son olarak "Çakallarla Dans" filminde oynadı.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR