Akçakale`de geceyi aydınlattı

Akçakale`de geceyi aydınlattı

Şanlıurfa`nın Suriye sınırındaki Akçakale İlçesi`nde, hasadın ardından tarlalardaki anızların yakılması geceleri aydınlatıyor. Yasak olmasına rağmen anız yakılmaya devam ederken, çiftçiler ise anızları bilinçli yakmadıklarını, yoldan geçen kişilerin attığı sigara izmaritinden yangın çıktığını iddia ediyor.

Son günlerde gözlerin çevrildiği Suriye sınırındaki Telebyad ile komşu olan Şanlıurfa`nın Akçakale İlçesi`nin Bolatlar Mahallesi`nde, dün gece hasadı yapılan buğday tarlasında yangın çıktı. Onlarca dönüm büyüklüğündeki tarlanın birkaç farklı noktasında çıkan ve kısa sürede her yeri saran alevler geceyi aydınlatırken, yoldan geçen sürücüleri ise tedirgin etti. Sürücülerin ihbarıyla tarlanın bulunduğu bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, saatlerce söndürülemedi. Saatlerce süren yangını seyreden tarla sahipleri ise tarlanın kim tarafından ateşe verildiğini bilmediklerini ifade etti. Tarla sahipleri, anızların yoldan geçenlerin attığı sigara izmaritleriyle tutuşarak yangının çıktığını öne sürdü.

Benzen alevler birçok noktada görülürken, bilinçli olarak yakıldığı tahmin edilen anız ile ikinci ürünü ekmek için zaman kaybının önüne geçildiği kaydedildi. Tarladaki anızların yakılmasının ekolojik dengeye büyük zarar verdiği ve toprak kalitesini düşürdüğü vurgulandı. Yetkililerin sık sık uyarısına karşın önüne geçilemeyen anız yangınını bilinçli çıkardığı saptanan kişilere ise Kabahatler Kanunu kapsamında dekar başına 38 lira para cezası kesiliyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR