BURASI DA CAMİ PALAS

BURASI DA CAMİ PALAS

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde son günlerde etkisini artıran çöl sıcakları vatandaşı canından bezdirdi. Orucun etkisiyle de sıcaktan bunalan vatandaş camilere akın ettiler. İlçede öğle namazından sonra camiler otelleri aratmadı. Bazı vatandaşlar ise çeşmelerden akan suları üzerine dökerek serinlemeye çalıştı.
Son günlerde ülkeyi etkisi altına alan çöl sıcakları etkisini giderek artırırken 50 derece sıcaklıkta susuzluk çeken vatandaşlar çareyi camilerde klima ve vantilatörün altında uyuyarak buluyor. Öğle namazı sonrası namaz kıldığı yerde yüz üstü veya sırt üstü uzanan vatandaşlar camiyi hınca hınç doldurdu. Yaşanan bu manzara otel pansiyonlarını aratmadı. Bazı vatandaşların evinden yastık getirerek, camide uyuması dikkat çekti. Zaman zaman termometrelerde 50 dereceyi aşan sıcak havalardan biraz olsun
serinlemek için buldukları çeşme ve hortumlardan akan suları üzerlerine dökerek çözüm yolu arıyor. Sıcaklıktan bunaldıklarını belirten vatandaşlar, "Şanlıurfa çöl sıcaklıklarını yaşıyor. Havaların çok sıcak olması ve oruç ayının olması ile birlikte serinleyecek yer bulamıyoruz. Öğle namazlarından sonra camii içerisinde klimaların altında yatarak serinlemeye ve vakit geçirmeye çalışıyoruz" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR