Saraçoğlu iftarda basın ile buluştu

Saraçoğlu iftarda basın ile buluştu

Şanlıurfaspor`un biran önce kongresinin yapılarak borçlarına çare bulunması gerektiğini savunan Saraçoğlu borçların kapanmaması durumunda gelecek nesillerin Şanlıurfaspor`u izleyemeyeceklerini belirtti. Öte yandan 23 trilyon borcu olan Şanlıurfa Temsilcisinin TFF ve İddia gelirlerine bloke konduğu öğrenildi. Ayrıca Kemal Saraçoğlu aday olabileceğinin sinyalini " Urfalılar isterse taşın altına elimizi koyarız" sözleriyle verdi.

"FUTBOL ŞEHRİN EN İYİ REKLAMIDIR"

Şehrin en güzel reklamının futbol ile yapıldığını savunan Kemal Saraçoğlu Trabzonspor örneğini vererek; "Urfaspor ilimizin en iyi tanıtımını yapan reklam aracıdır. Trabzon Türkiye`nin en büyük illeri arasında sanılır ama Şanlıurfa Trabzon`un 5 katı büyüklüktedir. Sporun öneminin en güzel göstergesidir" dedi.  

"URFASPOR`A YENİ BİR TESİS KAZANDIRDIK"

Göreve geldiklerinde 3 yılda süper lig sözü verdiklerini belirten Saraçoğlu ilk senelerinde takımı PTT 1. lige çıktıklarını ve kulübe yeni tesis kazandırdıklarını ifade etti.

3 yıllık görev süresinde yaptıklarını anlatan Saraçoğlu; " Göreve geldiğimizde 3 yılda süper lig dedik. Bizim bunu yapacak hem gücümüz vardı, hem bilgi birikimimiz vardı, hem de yüreğimiz vardı. Her şeyden önce yöneticiliğin kalple yapıldığını biliyoruz. Buna sadece cep yetmez. Bu görevin sadece cep ile yapıldığını zannedenlerin her zaman sonu hüsran olmuştur. Ben her zaman bunu söylüyorum kalbini, bilgi birikimini yüreğini ortaya koyacaksın. Bunu yapmadığın zaman başarı gelmez. Biz göreve gelmemizin hemen ilk yılında şampiyon yaptık. Biz görevimiz süresinde şuan ki tesisin hem temelini attırdık hem de bitirdik. Oranın çimine kadar biz aldırdık. O dönemin Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu biliyor. Oranın çim seçimi, eşyalarını hepsini biz belirledik tam tesis bitti bir idman bile yapamadan istifamız istendi. Bunu tüm Şanlıurfa biliyor. Şimdi 1 buçuk yılda hiçbir takımın yapamadığını yapmışız hem 1 şampiyonluk hem de o tesisi yapmışız" şeklinde konuştu.

"MEVCUT YÖNETİMİN 1 DOĞRUSU BİLE YOK"

Mevcut yönetimin 2 buçuk yılda yaptıklarına değinen Saraçoğlu yanlışların saymakla bitmediğini doğru bir şeyin ise olmadığını belirtti.

Mevcut yönetimin takımı yanlış yönettiğini belirten Eski Başkan Kemal Saraçoğlu; "Şimdi gelelim bizden zorla alınan görev sonrasında geride kalan 2 buçuk yılda yapılanlara. Şimdi arkadalar mevcut yönetim göreve geldiğinden bu yana ne yaptı, yanlış sayarsak saymakla bitmez. Ama bana doğru say deseniz 1 doğrusu bile yok. Kimse bana takımın doğru yaptığı 1 şeyi bile gösteremez. Ama ben suçu Fethi Şimşek kardeşimde de bulmuyorum. Dünyanın hiçbir yerinde kulübün 44 yıllık tarihinde hiçbir maçına gitmemiş, 44 yıllık tarihinde kulübe 1 lira bağış vermemiş, bir arkadaş delege değil Urfa`da oturmuyor tanımıyorum Fethi Beyi saygı duyuyorum kişiliğine şahsına. 44 yıl sonra bu arkadaş dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şekilde benim param var ben Urfaspor`un başkanı olacağım demiş yada dememiş görülen o ki bu adam paraşütle mi getirildi, emir vaki mi getirildi bilmiyorum ama getirildi kulübün başkanı edildi. Hiç kimse demedi ya bu arkadaş ne takımın alt kademesinde görev yapmış, ne delege, ne takımın bir maçına gelmiş, ne 44 yıllık tarihinde takıma 1 kuruş yardım yapmış ya neden hemen bu arkadaşa hemen bu kulüp veriliyor. Bir kişi bunu sormamış buna değerli basın mensubu arkadaşlarımın büyük bir bölümü de dahil" ifadelerini kullandı.

"GÖREVDEN KAÇMADIM İSTİFAYA ZORLANDIM"

Şanlıurfaspor`da başkanlık görevinde iken istifaya zorlandığını ifade eden Saraçoğlu Şanlıurfaspor`un önünde engel olmamak adına istifa ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Mevcut bakan var dedik Şanlıurfaspor belki süper lige yükselir diye önünde engel olmak istemedik ve istifa ettik. Ben bir kez daha söylüyorum görevden kaçmadım istifamı istediler istifa ettim. Şunu da belirteyim bugün burada konuşuyorsam halen çok güçlü olduğum için konuşuyorum.

"KULÜBÜ 6.6 TRİLYON BORÇ VE 18 KİŞİLİK KADRO İLE TESLİM ETTİK"

Mevcut Başkan Fethi Şimşek bugün yaptığı açıklamada Saraçoğlu yönetiminden kalan 7 trilyon borcu ödeyemediklerini ve bu borcun 14 trilyon olduğunu belirtti. Saraçoğlu bu açıklamaya sert bir dille cevap verdi. Takımı 6.6 trilyon ve 18 Kişilik kadro ile bıraktıklarını belirten Saraçoğlu; "Bugün kulüp başkanı bir basından gene açıklama yapmış. Demiş ki ben kulübü 7 trilyon borçla aldım. Bu borcu ödeyemedik borç faiziyle 14 trilyon oldu. Bakın arkadaşlar bugün ben dernekler masasına giderek bizim bıraktığımız yılki borcumuzu çıkardım. Bizim kongrede ibra ettiğimiz rakam bu 6.6 trilyon, gerçek olan borç budur. Benim kızdığım 3 yıl aradan sonra çıkıp biz kulübü şu kadar borçla aldık demek başarısızlığa kılıf aramaktır. Yine bize diyorlar ki futbolcu bırakmadılar. Kendilerine bıraktığım 18 kişilik kadrom. Bu zaten üsteki 11 ilk Adanaspor maçının kadrosu. Altta da 7 tane futbolcum bunların tamamı benim futbolcum. Bize takımı boş verdiler denmesin ara transfer döneminde 18 futbolcu ve 6.6 trilyon borçla bu takımı bıraktık. Bu bıraktığım takım içerisinde Serdar Özkan gibi bir futbolcuda vardı. Serdar Özkan bugün 26, 27 yaşında satsan 3 trilyon para eder. Serdar`ı 120 milyar alacağına karşılık serbest bıraktılar. Kıvanç Karakaş`ın, Alfred Sankoh`un bonservisi de elimizdeydi. Bugün bu 3,4 futbolcu elimizde olsa satar bu 6 trilyon borcu öderdik. Bu başarısızlıklardan sonra 3 yıl geriye dönmelerini yakıştıramıyorum" sözlerinin altını çizdi.

"PARALI YÖNETİM KULÜBÜ BORÇSUZ TESLİM ETSİN"

Fethi Şimşek`e seslenen Saraçoğlu; "paralı yönetim olarak geldiniz bir zahmet borcu sıfırlayın da görevi bırakın" dedi.

Saraçoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"Şimdi Fethi Şimşek kardeşim siz futbol adamı değilsiniz, delege değildiniz, 44 yıldır bu takımın 1 maçına bile gitmediniz. Nedir sizin bizden farkınız, benim param var ben başkan olacağım. Paran varsa o zaman bir zahmet borcu kapatta görevi bırak. Bu son zamanlardaki gelişmeler hem kendisine hem de Şanlıurfaspor`a yakışmıyor. Ya çıkacaksın bu borcu son kuruşuna kadar ödeyeceksin anahtarı götürüp Urfalılara teslim edeceksin, delegelere teslim edeceksin yada sen buraya şampiyon yapmak için geldiysen şampiyon yapacak kadroyu kuracaksın"

"HESAPLARIMIZA GÖRE KASADA 9 TRİLYON PARA OLMASI GEREKİYORDU"

Kemal Saraçoğlu 2 buçuk yılda 44 yıllık kulüp tarihinde en fazla yardımın yapıldığını belirterek; "Şimdi gelelim başkanım sana bu iki buçuk yıl içinde topladığın parayı söyleyeyim sana. Bunlarda senin muhasebende hepsi belgeli atıp tutmuyoruz burada belge ile konuşuyoruz. İki buçuk yılda iddia ve federasyondan yaklaşık 15 trilyon para alınmış. 5 trilyon göğüs reklamı alınmış. Etti mi 20 trilyon, bir 20 trilyonda Akçakale sınır kapısından, özel idare ve belediyenin imar işlerinden, iş yapan müteahhitlerden, STK`lardan, iş adamlarından 20 trilyonda öyle toplanmış 40 trilyon. Düş kardeşim oradan 6 trilyon borcu. Sen sonuçta kongrede bu borcu kabul ediyorsun ibra ediyorsun. 6 trilyon düş 34 trilyon. Bir takımın bu ligde şampiyonluk bütçesi 10 trilyonu geçmez arkadaşlar. İki buçuk yılda sen 25 trilyon harcadın. Şu anda senin kasanda 9 trilyon para olması lazım. Burada kimse Belediyeye, Bakana, STK`lara kimse kızamaz. Bu takıma 44 yıllık tarihinde en fazla destek bu yönetime verildi. Birde paralı başkansın, o zaman parayı Belediye verecekse bu takımı yönetecek bin kişi var. Bu tür açıklamaları Fethi Şimşek adına talihsiz açıklamalar olarak görüyorum" sözlerinin altını çizdi.

" TFF VE İDDİA GELİRLERİ BLOKE EDİLDİ"

Şanlıurfaspor`un banka borçları nedeniyle TFF ve İddia gelirine bloke konuldu. Şanlıurfaspor`un gelirlerine bloke konduğunu yeni öğrendiğini ifade eden Kamal Saraçoğlu; "Bugün bir şey daha öğrendim ve çok üzüldüm futbol federasyonundan banka kredisi blokesi konulmuş Urfaspor`un gelirine. Yani bu ne demek 12 Temmuz`daki kongreyi Ahmet, Mehmet biri alırsa federasyon ve iddiadan 1 kuruş para alamayacak. Bir sonraki yönetime büyük bir haksızlık değil mi bu" sözlerine dikkat çekti.  

SARAÇOĞLU`NDAN ADAYLIK SİNYALİ 

Eski Başkan Kemal Saraçoğlu basın toplantısında yeniden aday olabileceğinin sinyallerini verdi. Urfasporluların isteği doğrultusunda taşın altına elini koyacağını belirten Saraçoğlu; "Biz her zaman Şanlıurfaspor`un emrindeyiz. Bizim gibi Urfa`da bu işi yapacak birçok kişi var. Ben her zaman Şanlıurfa için elimi taşın altına atarım. Yani Urfaspor başkanını bir dar döngüde düşünmeyelim. Fethi Şimşek taktir ettiğim bir iş adamı ama maalesef kulübü iş yerleri gibi idare edememişler. Kulüpte aşırı bir savurganlık yapılmış ben inanıyorum ki Fethi Başkan`da bunun farkında ama Fethi Şimşek`in belediyeden valilikten para isteyeyim yoksa bırakırım şantajını doğru bulmuyorum. Fethi Başkan ya takımın borcunu bizim bıraktığımız borçlara çeksin anahtarı bıraksın. Yada bu takımı borçsuz bırakacağım taahhüdü ile bıraksın. 12 Temmuz`da yapılacak olan kongrede Fethi Başkanın bu sözü delegelere vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu saatten sonra bu kulübün tüm vebali ve günahı Fethi Şimşek`in boynunadır" sözlerini sarf etti.

Saraçoğlu yaptığı basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

23 trilyon borç ile sizce aday çıkar mı?

"23 trilyon borç ile bence aday çıkmaz. Çünkü 23 trilyon borç ile kimse başarılı olamaz"

Borcu ödeyemezsek Yeni Şanlıurfaspor`u kurmak mı gerekiyor?

"Yeni Şanlıurfaspor demeyelim ben Urfalıların Urfaspor`u o noktaya getireceğine inanmıyorum. Yalnız belli gerçekler açıklanmalı işte bu son 1 haftadır takımı küçülteceğiz bunlar çok tehlikeli demeçler. Ya dedim ya borç ödenir anahtar teslim edilir. Yada ben kulübü bırakacağım zaman borçsuz bırakacağım taahhütü  delegelere verilir ve devam edilebilir. Başkanın getirilme şekli yanlış olduğu için bu şekilde gitmesinin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu borcu kapatmanın Fethi Başkana yakışacağını düşünüyorum"



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR