Karakucak A.Ş?den Şanlıurfa?ya 15 milyon avroluk AB projesi

Karakucak A.Ş?den Şanlıurfa?ya 15 milyon avroluk AB projesi

Karakucak Tarım ve Hayvancılık İşletmeleri A.Ş ”Ekolojik tarım ve hayvancılık yöresel gelişim projesi” ile Avrupa Birliği çağrı programına 15 milyon avroluk projesiyle başvuru yaptı.

 

Aşağı Kucak köyünde yaptığı bilgilendirme toplantısında bölgenin yoğun ilgisini topladı. Başta Şanlıurfa olmak üzere orta doğunun en büyük besi projelerinden birini hazırlayan Karakucak A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı ve proje genel koordinatörü Hasan Basri Karakucak yaptığı açıklamada “ AB 7 çerçeve programı kapsamında hazırladığımız projenin ön başvurusunun yaptığını” bildirmiştir. İkinci bilgilendirme toplantısını da Hilvan’da yapacaklarını söyledi. Romanya Banat Üniversitesi ile partnerlik anlaşması imzalayan Karakucak A.Ş. , proje ile ilgili uluslar arası partner görüşmelerinin İspanya, İsrail ve Almanya da ki üniversitelerle görüşmeleri devam etmektedir.

Toplam 3500 dekar alan üzerine kurulması öngörülen proje tamamen ekolojik hayvancılık ve ekolojik tarım üzerine planlanmıştır. Projenin en belirgin özelliği ise biyogaz sisteminin proje dahilin de olması ile iklim değişikliği, çevreye katkı, yenilenebilir enerji kaynağı, istihdamın artırılması olarak nitelendirilebilir.

Gıda güvenliği ve yüksek kalitede et üretimi ile Avrupa Birliği normlarına ve politikalarına göre üretim planlanan proje ile Türk hayvancılık ve tarımına önemli bir katkı sağlanması beklenmektedir.

 

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR