HACI SİNAN İLHAN KURAN KURSUNDA BAYRAM HEYECANI

HACI SİNAN İLHAN KURAN KURSUNDA BAYRAM HEYECANI

Hacı Şeyh Sinan ilhanın Hazretlerinin oğlu Şeyh Muhammed Emin İlhan önderliğinde düzenlenen bayramlaşma programında on binlerce vatandaşa Özbek pilavı ikramında bulunuldu.

Şanlıurfa Karaköprü Akziyaret Nahiyesine bağlı İlhan Köyü Hacı Sinan İlhan Hazretleri Kuran Kursunda da bu sabah bayram heyecanı yaşandı. Hacı Şeyh Sinan ilhanın Hazretlerinin oğlu Şeyh Muhammed Emin İlhan önderliğinde düzenlenen bayram programına çeşitli ülkelerden ve türkiyenin bir çok yöresinden on binlerce vatandaşın katıldığı programda davetlilere Özbek pilavı ikramında bulunuldu.

Yıllar önce İlhan KÖYÜ üzerine inşa edilen medreseyi Hacı şeyh Sinan hazretlerinin vefatının ardından Şeyh Sinan ilhanın oğlu Şeyh Muhammed Emin İlhan önderliğinde yapımına devam ettirilen ve günümüze ulaşmasını sağlayan medrese de 200 e yakın öğrenci eğitim görmek de ve gelen yolcular hem ibadetlerini yapıp hemde ücretsiz bir şekilde konaklayabilmekteler.

Ramazan bayramı vesilesi ile arefe gecesinden gelen vatandaşlar sabaha kadar uyumayıp dualar okuyup zikirler ettiler. Zikirin ardından özel olarak gelen Grup Tillo ekibi ilahileri ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Daha sonra sabah namazı ve bayram namazı kılındı.

Namazın ardından Şeyh Muhammed Emin İlhan salavatlar eşliğinde Sakal-ı şerifi çıkartarak cemaate tavaf ettirdi. Sakalı Şerif i ziyaretinden ardından Özel olarak İlhan Köyüne getirilen Özbekistanlı aşçılar ünlü Özbek pilavını yaparak misafirlere servis ettiler. Yemeğe 15 bine yakın vatandaş katıldı.Bayram sabahı programına katılan vatandaşların çoğu ?ilk kez buraya geldik. Manevi açıdan huzur bulduğumuz bir alan.. Aslında bir çok insanımızın buranın varlığından haberi bile yok. Aslında medrese eğitim ve bir dergah gibi burada hizmet verilmekte. Önümüzdeki günler de de sık sık buraya gelmeyi düşünüyoruz şeklinde konuştular.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR