GAP-CAR ARACI FORMULA G YARIŞLARINA KATILACAK

GAP-CAR ARACI FORMULA G YARIŞLARINA KATILACAK

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından devam ettirilen Güneş Arabası Projesi tamamlandı. Bu yıl ilk kez yarışlara katılan GAP-CAR aracı en iyi tasarım ödülüne layık görüldü.
Harran Üniversitesinde öğretim görevlileri ve öğrencilerin yaklaşık 3 yıl tasarım çalışmalarında bulunduğu GAP-CAR aracı 6 aylık bir çalışmayla piste çıkartmaya hazırlanıyor. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü`nün yürüttüğü projenin Akademik Sorumlusu Yrd. Doç.Dr. M.Azmi Aktacir, TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları yarışlarına katılmak amacıyla hazırladıkları proje ve maket doğrultusunda, güneş enerjisiyle çalışan otomobili yapıp deneme sürüşlerine başladıklarını söyledi. Yarışmaya
katılacak güneş enerjili arabanın takım kaptanının Hüseyin Tuna Gürcan olduğunu belirten Yrd. Doç.Dr. Azmi Aktacir, GAP-CAR`ın güneş enerjisiyle çalışan otomobilin yapımında 15 öğrencinin görev aldığını ifade etti. Yrd.Doç.Dr. Azmi Aktacir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun desteği ile 5 ile 11 Temmuz tarihleri arasında İzmir`de düzenlenecek 2010 yılı Formula G Güneş Arabaları Yarışmasına, Harran Üniversitesi Güneş Enerjili Araç
Teknolojileri Grubu GAP-CAR isimli aracından derece beklediklerini belirtti. İlk bakışta hayal olarak gördükleri otomobilin yapımını tamamlayıp deneme sürüşlerine başladıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Aktacir, şöyle konuştu: ``Hayallerimizin gerçek olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Projenin bitirilmesini iple çektik, şimdi hepimiz çok mutluyuz, eserimizle deneme turlarına başladık. Güneş Enerjili Aracı ile Formula G yarışlarına katılacağız."
GAP-CAR`ın sponsorluğunu GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yapmakta, ayrıca Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Şanlıurfa Belediyesi çeşitli alanlarda projeye destek sağlıyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR