Urfa Fıstığının Tanıtımı İçin Birliktelik Çağrısı

Urfa Fıstığının Tanıtımı İçin Birliktelik Çağrısı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kent merkezinde esnafla buluşarak yaşanan sorunları dinledi. Fıstık üretiminin gündeme geldiği buluşmada Başkan Güvenç, Urfa fıstığının dünya pazarında hak ettiği yeri alması için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, sabahın ilk ışıklarıyla Aşağı Çarşı ve ŞUTİM esnafını ziyaret etti. Başkan Güvenç, sabah namazını Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergah Camisi`nde kıldıktan sonra ilk olarak tarihi hanlar bölgesi esnafını ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler dileyen Başkan Güvenç, onlarla çay içip sohbet etti. Ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu devam eden Barutçu Hanı`na geçen Başkan Güvenç, çalışmalar hakkında bilgi aldı, işçilerle sohbet ederek kolay gelsin temennisinde bulundu. Başkan Güvenç, son olarak Paşabağı Mahallesi`ndeki Şanlıurfa Gıda ve Toptancılar Sitesi`ne (ŞUTİM) geçti. Burada yeni seçilen Şıra Pazarı Başkanı Nusret Kara ile fıstık toptancıları ile görüşen Başkan Güvenç, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

GÜVENÇ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Başkan Güvenç, burada yaptığı açıklamada Şanlıurfa yerli fıstığının dünya pazarında hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte çalışmalarını gerektiğini belirtti. Nusret Kaya`ya yeni görevinde başarılar dileyen Güvenç, şunları söyledi: "Şıra pazarı Şanlıurfa`nın kalbidir. Şanlıurfa`nın iki tane baş ürünü vardır; biri pamuk diğeri de fıstıktır. Esnafımızı ziyaret edip sorunlarını dinledik. bölge güvenliği, temizlik ve hijyen şartlarını inceleyerek eksikliklerin giderilmesi konularını tek tek not aldık. Başkanımız ve esnafımızla birlikte Urfa fıstığı festivali için görüşmeler sağladık. İnşallah ilerleyen günlerde bunu da hayata geçirerek Urfa fıstığını hak ettiği yerlere getiririz. Her zaman esnafımızın emrindeyiz. Başarılı ve bereketli bir fıstık sezonu diliyorum."

Şıra Pazarı Başkanı Nusret Kara ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Güvenç ve ekibine teşekkür etti. Şıra Pazarı`nın hak ettiği yere geleceğini kaydeden Kara, "Şıra pazının sorunlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. İnşallah her şey daha da güzel olacak. Şanlıurfa`nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte sorumlulukları da arttı ve yavaş yavaş iyileşmeler oldu. Çalışmalarından dolayı Sayın Başkan Güvenç`e teşekkür ediyorum" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR