İŞADAMI GÜNEŞ`TE EVET DEDİ

İŞADAMI GÜNEŞ`TE EVET DEDİ

 

Yaklaşan 12 eylül referandum oylaması öncesi Şanlıurfa`da Partili partisiz herkesimin düzenledikleri etkinlikler devam ederken, Şanlıurfa Eski Milletvekili ve Hayırsever İş adamı olarak tanınan Mehmet Güneş`ten `evet` kampanyasına anlamlı destek geldi.

 

Heryıl  geleneksel olarak Şanlıurfa`daki esnfa ve  iş dünyasına iftar yemeği veren  Eski Şanlıurfa Milletvekili ve İş adamı Mehmet Güneş dün akşam farkli bir iftar yemeği programı düzenledi. özellikle Eğitim alanında   verdiği burs ve desteklerden dolayı Devlet Şeref Madalyası sahibi İş adamı Mehmet Güneş, dün akşam binlerce kişinin katılımı ile verdiği iftar yemeğinde `evet` kampanyasına destek istedi. Çoğunluğu Şanlıurfa Everen Sanayi sitesi esnafı ve iş dünyası ile çok sayıda Aşiret ve kanaat liderlerinin davet edildiği iftar yemeğinde konuşan Güneş` Halkımızın önüne bir sandık kurulacak, bu sandık sadece  Anayasa paketinin oylamasıdır, burada  Partiler oy kullanılmayacak, bu bir fırsattır, yeni bir Anayasa`ya ihtiyaç vardır, daha güçlü bir Türkiye ve demokrasi için bende `evet` diyorum, bu bağlamda Şanlıurfa`nın evet oylamasında 1. olmasını temenni ediyorum`dedi İş adamı ve eski Şanlıurfa Milletvekili Güneş`Yargı reformu ve insan haklarında köklü değişiklikler getiren anayasa değişikliği paketinin 12 Êylül 2010`da yapılacak  referandumda evet çıkması durumunda iyiye giden ekonominin daha da hız kazanacak,Referandumda olası bir hayır çıkması durumunda ekonominin düşecek, "Referandum da hayır çıkarsa, hükümet etkilenecektir. Dolayısı ile ekonomide de olumsuz sıkıntılar baş gösterir." dedi.

 

Darbe anayasasını şimdiye kadar birçok hükümetin değiştirmek istediği fakat yapamadığını kaydeden  Güneş` AK Parti Hükümeti`nin bunu başardığını söyledi. Ekonominin iyiye gittiğini de hatırlatan Güneş şöyle konuştu:
"Ekonomi iyiye gidiyor. Büyüme hızı oldukça yüksek. Dünyada ilk 3`lerdeyiz. Evet de çıkar hükümet de çalışmalarına hız verir. Bu da ekonomiye olumlu etkileyecektir. Geçen yıl, 2008`in son aylarında başlayan ekonomik kriz, 2009`u oldukça etkiledi. Şükürler olsun ki 1010 yılında bu krizi atlattık. Atlatmış vaziyetteyiz. Rakamlara baktığımız zaman faizler düştü. Sanayi kapasite kullanım oranı oldukça yükseldi. Kriz öncesi döneme geldi. İşsizlik yüzde 14`lerden yüzde 11`lere düştü. Durum iyiye gidiyor, iyi ve daha da iyiye gidecek."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR