Erdoğan seçim için tarih verdi

Erdoğan seçim için tarih verdi

Erdoğan, terör olaylarıyla ilgili soruya, "Gelinen nokta 7 Haziran seçimleri aslında bir umuttu. Ama öyle oldu ki 7 Haziran seçimlerinden sonra arzu edilmeyen çok çok çirkin olaylar oldu. Bunun öncesinde ve sonrasında 6-7-8 Ekim süreci, bu sürecin en talihsiz gelişmesiydi. Öldürülenler Kürt vatandaşlarımızdı, öldürülenler de Kürt vatandaşımızdı" ifadesini kullandı

"HALKIMIZ KENDİ İÇİNDEKİ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINI AYIKLAMALIDIR"
"Çözüm sürece buzdolabına konulmuştur" dediğini belirten Erdoğan, "Bundan sonra devlet üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Ne geliyorsa elimizden, bunu sonuna kadar yapmak zorundayız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkımız kendi içindeki bölücü terör örgütü mensuplarını ayıklamalıdır" diye konuştu.
Erdoğan, "Bizler şu anda yapılan operasyonlarla adımları atıyoruz. Yer geliyor canımız yanıyor, şehitlerimiz geliyor. Ama bu mücadele sırasında bunların olabileceğini herkes biliyor. Bu işte allahın izniyle zaferle çıkacağız, onların kanı yerde kalmayacak.
Bu toprakları şehit kanlarıyla yoğrulmuştur, bundan sonra da yoğrulmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZİ ERKEN SEÇİME GÖTÜRECEĞİZ"
Seçim süreciyle ilgili soruyu da yanıtlayan Erdoğan, "Şu anda seçim sürecinin içine giriyoruz. Cumhurbaşkanının bu konuyla ilgili yetkisi bellidir. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum. Bu yetki alanlarımı sonuna kadar kullanmalıyım" dedi.
Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin başındaki zat? Beştepe`nin adresini bilmeyeni niye Beştepe?ye çağırayım ki. Cumhurbaşkanı olarak 23 pazartesi. Bu sürecin sonunda meclis başkanımızla görüşme yapacağız. Ülkemizi erken seçime götüreceğiz. Seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse parlamento dışında oluşturup seçime gideriz. 1 Kasım`da da, inşallah, Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR