Kurbanlık Fiyatları Arttı

Kurbanlık Fiyatları Arttı

KÜÇÜK VE BÜYÜKBAŞ KURBANLIĞA ZAM
Şanlıurfa`da geçimini hayvancılıkla sağlayan besicilerin sabırsızlıkla beklediği Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla birlikte Hayvan Pazarı`na gelerek satışlara başladı. Büyük ve küçükbaş kurbanlıkların satıldığı Hayvan Pazarında vatandaşlar da adaklarını almaya devam ediyor. Kurban fiyatları ise küçükbaşta geçen yıla oranla 100 TL, büyükbaşta ise 1000 lira artış gösterdiği bildirildi.
Küçükbaş kurbanlıklarda fiyatların geçen yıla oranla yükseldiğini belirten tüccar Ahmet çelik, ?Koyun fiyatları 500-750 TL arasında değişiyor. Yalnız tam kesin bir fiyat aralığı yok. İlerdeki günlerde fiyatlar belli olacaktır.  Şu an itibariyle piyasa çok düşmüş bir halde. Keçilerde ise fiyat şu şekilde: 400-450-600 TL arasında değişiyor. Tabi yine bu durumda Keçinin etine bağlıdır? dedi.

?İTHAL KOYUN SATICILARI ÜRKÜTÜYOR?
İthal hayvanların satıcıları korkuttuğunu dile getiren Tahir Çimtay, ?Toklu koyunlar 550-750 arsında fiyatları değişiyor. Koçlar 850-900-100 TL?ye kadar fiyatları çıkıyor. Normal besi koyunları, 350-650 TL arasında değişiyor. Tabi yine Kurban Bayramına fiyat durumları nasıl olur bilemeyiz. Bu dışarıdan getirilen ithal hayvanlar, satıcıları korkutuyor. Türkiye?nin besi hayvancılığına bakıldığında ithal?in durması gerektiğini düşünüyorum. Zaten baktığımızda milyonlarca besici var. Millet mağdur olmasın diye ithalin durması gerektiğini düşünüyorum. Vergi şu bu derken koyun satıcıları da fiyat indirimine de gidemiyor. Satıcı belli bir fiyatta dana almış. İğnesi, arpası, ilacı derken ucuza vermez. Yani kurban Bayramı?nda kurban satılmadı diye satıcı ucuza vermez kurban bayramında da kesimler devam eder? diye konuştu.

SIKI PAZARLIKLAR YAŞANIYOR
Öte yandan Kurban Bayramı hazırlığı içerisine giren vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde Hayvan Pazarına gelerek adak satın aldılar. Adak alan vatandaşlar arasındaki anlaşma renkli görüntülere sahne oldu.
İslam Alemi 24 Eylül Perşembe günü Bayramın ilk gününde kurbanlarını tüccardan teslim alarak dini vecibelerini yerine getirecek.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR