30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

30 Ağustos Zafer Bayram`ında İstanbul`da ilk tören Taksim Cumhuriyet Anıtı`nda gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar`ın katıldığı tören Cumhuriyet Anıtı`na çelenk konulmasıyla başladı. İstanbul`da görevli general ve amiraller ile siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinin de katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi. Törende konuşma yapılmadı. CHP İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Oğuz Kaan Salıcı CHP`yi temsilen törene katıldı. Dursun Çiçek asker arkadaşlarıyla tek tek tokalaştı. İçişleri Bakanlığı`na atanan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok törene katılmadı. Yaklaşık 10 dakika süren törenin ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Meydanı`ndan ayrıldı. Taksim ve çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Özgür ALTUNCU - Güven USTA / İstanbul DHA

G.KURMAY BAŞKANI`NDAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Zafer`in 93`üncü yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanının yaşandığını belirten Akar, mesajında "2224 yıllık ordu geleneğine sahip, Orta Asya`dan Anadolu`ya, Akdeniz`e bir küheylan olup akan, gücünü aziz milletimizin sevgi ve desteğinden alan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri; geçmişte olduğu gibi bugün de yüce milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, şehit kanlarıyla yoğrulup bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir" dedi.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, YÜCE MİLLETİMİZİN EGEMENLİK VE BAĞIMSIZLIĞININ TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Orgeneral Akar, Genelkurmay Başkanı sıfatıyla yayımladığı ilk Zafer Bayramı mesajında TSK`nın egemenlik, bağımsızlık ve ülke topraklarının güvenliğinin teminatı olmaya devam edeceğini kaydederek "Kahraman Türk Ordusunun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde, bağrından çıktığı Yüce Türk milletiyle bir bütün olarak verdiği destansı mücadelenin sonunda, tarihe altın harflerle yazdırdığı Büyük Zafer`in 93`üncü yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu`nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş; yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutan Meydan Muharebesi, 30 Ağustos`ta zaferle sonuçlandırılarak devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak `yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti`nin temeli burada sağlamlaştırılmış, ebedî hayatı burada taçlandırılmıştır.` Yüce Önder Atatürk, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi`nin anlam ve önemini; `Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât, Türk Ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.` ifadesiyle veciz bir şekilde vurgulamıştır. 30 Ağustos`ta kazanılan bu zafer, aynı zamanda, aziz milletimizin çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk inkılâbına ışık tutan bir meşale olmuştur. 2224 yıllık ordu geleneğine sahip, Orta Asya`dan Anadolu`ya, Akdeniz`e bir küheylan olup akan, gücünü aziz milletimizin sevgi ve desteğinden alan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri; geçmişte olduğu gibi bugün de yüce milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, şehit kanlarıyla yoğrulup bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"SİLAHLI KUVVETLERİMİZDEKİ GÖREV SÜRELERİNİ TAMAMLAYARAK EMEKLİYE AYRILAN MENSUPLARIMIZA DEĞERLİ HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar`ın Zafer Bayramı ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri Günü`nü de kutladığı mesajı, şöyle: "30 Ağustos günleri, aynı zamanda `Türk Silahlı Kuvvetleri Günü` olması vesilesiyle Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları için; bir yandan bir üst rütbeye terfi etmenin heyecanının, diğer yandan da görevi tamamlamanın huzuru içinde emekli olmanın gururunun yaşandığı müstesna günlerdir. Bu vesileyle, terfi eden tüm personelimize yeni rütbelerinin hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle görevlerinde başarılar diliyor, Silahlı Kuvvetlerimizdeki görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılan mensuplarımıza da verdikleri değerli hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, aileleri ile birlikte; sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum. Başta, büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile bayraklaşan kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve şanlı al bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her kademesinde ciddiyet, samimiyet diyalog ve koordinasyon içinde görev yapan, general/amiral, subay, astsubay, devlet memuru, uzman jandarma, uzman erbaş, erbaş ve erlerimiz, köy korucularımız, işçilerimiz ve tüm askerî öğrencilerimiz ile yıllarını bu Orduya vermiş emekli personelimizin Zafer Bayramı`nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü`nü kutluyor; kendilerine değerli aile mensuplarıyla birlikte, başarı, mutluluk ve esenlikler diliyorum"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Erdoğan`ın mesajı şu şekilde:

"Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa`nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 93`üncü yıldönümüdür. 81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden kutluyorum. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisidir.

1071`deki Malazgirt zaferi, 1075`te Selçuklu Devleti`nin kuruluşu, Anadolu topraklarının kendimize vatan kılınmasını da beraberinde getirmiştir. Osmanlı Devleti döneminde bir yandan Avrupa`nın, diğer yandan Afrika`nın içlerine kadar ilerlemiş olsak da, vatanımız olarak kalbimizin attığı yer daima Anadolu ve Rumeli toprakları olmuştur. Kurtuluş Savaşı`yla bu toprakların önemli bir bölümünü, yeni devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti`nin sınırları içinde tutmayı başarabildik. Büyük Taarruzla, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyetimizi kurmuş olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır"

"TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız.

Güney sınırlarımızda yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı istikrarsızlık ortamı ülkemiz için ciddi güvenlik sorunlarına yol açmaktadır.

Bu ortamdan güç alarak yeniden eyleme başlayan bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimizin acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir.

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. "bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. "



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR