Başbakan`ın referandum tahmini

Başbakan`ın referandum tahmini

Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığında gerçekleştirilen ve Beyaz TV`de yayınlanan "Başbakan Özel" programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Referanduma 5 gün kaldı. Heyecanlı mısınız?" sorusu üzerine, "Heyecanlı değilim. Biz onları aştık, ama heyecanlı olanlar var, o ayrı mesele" dedi.

Anket sonuçlarına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şu andaki anketlerin güvenilir olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Anketin en güvenilir olanını pazar günü yaşayacağız. Şu andaki anketlerin bazıları `ne kadar köfte o kadar ekmek` mantığıyla yapılıyor. Meydanlar bize her şeyi söylüyor. Bizim de yaptırdığımız anketler var, onlar daha farklı. Bu anketler aynen siparişle devam eden anketlerdir, biz huzurlu ve rahatız.

Aradaki fark anlattıkları gibi değil, arada şu anda 8-10 puan bandında bir fark görüyoruz. Yani 45-55, 46-54 gibi... Bunlar bir değil, bir kaç araştırma firmasının. Bunun en doğrusu pazar günü ortaya çıkacak. Fazla heyecanlanmaya gerek yok. Pazar günü yalancılar da yalan rakamlar da ortada kalmış olacak."(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR