Haliliye Meclisi Göç Nedenlerini Araştıracak

Haliliye Meclisi Göç Nedenlerini Araştıracak

Şanlıurfa`nın Haliliye İlçe Belediye Meclisi Eylül Ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. İlk oturumda dikkat çeken detaylar arasında Başkan Fevzi Demirkol`un oturumu kapatırken ilettiği barış mesajı, Suriyeli sığınmacıların durumuna dair araştırma teklifi ve Belediye Başkan Yardımcısı olarak Üye Mehmet Selim Polatkan`ın atanması yer aldı.

MECLİSDEN DAİMİ BARIŞ TEMENNİLERİ YÜKSELDİ

Haliliye Belediye Meclisine Başkanlık Yapan Fevzi Demirkol son olarak dün akşam saatlerinde yaşanan hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimizle ilgili olarak mecliste barış mesajına yer vererek, başsağlığında bulundu. Demirkol konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bölgemizde yaşanan sıcak gelişmeler sonucunda, Dağlıca Karakolu`nda yapılan saldırı neticesinde şehit haberleri var. Bölgemizde bu tip, ölümler ve insan hayatına kasteden faaliyetlerin bir an önce son bulmasını bu hususta hayatını kaybedenlere Cenab-ı Hakk`tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ve en kısa zamanda ortakça yaşama arzusunun ön plana çıkarılarak, hepimizin kardeş olduğunun özellikle yayılmasını temenni ediyoruz. Bu hususta belediye meclisimizin de üzerine düşen toplumu yönlendirme, bilgilendirme noktasında üzerine düşen görevi yapmasıdır. Canı gönülden arzu ediyoruz. Bu memleket bizim, bu bölge bizim. Bu bölge bizim olduğuna göre bölgemizde güzellikler hakim olsun. Ve bölgemizde İnşallah barış, sulh, hak ve adaletin hakim olmasını temenni ediyoruz. Biz ezelden beri kardeşiz. Din kardeşiyiz. Bizim bu bölgede özellikle ortakça yaşama arzumuzu dile getirmeliyiz, ön plana çıkarmalıyız. Bizim aramızda ne renk ayrımı var, ne din ayrımı var. Abdest aldığımız zaman aynı şekilde abdest alıyoruz, bayramda aynı şekilde bayram yapıyoruz. Sevincimiz, hüznümüz aynı. Bu bakımdan bölgemizin barışın sembolü olmasını temenni ediyoruz. Bu hususta inşallah en yakın gelecekte Haliliye`nin, Urfa`nın ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın tüm dünyanın örnek alacağı bir barış kenti olmasını diliyoruz."

SIĞINMACILARIN YAŞADIKLARI ARAŞTIRILACAK

Meclis Eylül Ayı`nın ilk oturumunda ayrıca, botlarla deniz yolu aracılığı ile Avrupa`ya geçmeye çalışan Suriyeli Sığınmacıların yaşadıkları duruma dair meclis teklifini gündeme taşıyarak oylamaya sundu. Öneride şu ifadeler yer aldı: "Ortadoğu`da baş gösteren olaylardan dolayı ülkemize gelen ve ülkemiz üzerinden Avrupa`nın çeşitli ülkelerine geçmek için illegal yollara başvurmak zorunda kalan mültecilerin durumları ortadadır. Başka çocukların cesetlerinin kıyıya vurmaması gayesiyle konunun meclisimiz tarafından araştırılarak, rapor halinde sunulmasını arz ederiz."
Ortak Yaşam ve Kültürel Uyum Komisyonu`na havale edilen öneri oy birliği ile kabul edildi.

YENİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET SELİM POLATKAN OLDU

Ayın ilk oturumunu Haliliye Belediyesi`nin yönetim kadrosuna dair bir haberle tamamlayan Demirkol, bu haberde son olarak Belediye Meclis üyelerinden Mehmet Selim Polatkan`ın, Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandığını belirtti. Polatkan`ın genç ve dinamik yapısından istifade edeceklerini belirten Demirkol ayrıca kararın Haliliye için hayırlı olmasını diledi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR