Fuar İçin Nihayet Adım Atılıyor

Fuar İçin Nihayet Adım Atılıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi.

Toplantıda Şanlıurfa`nın eleştirildiği konuların başında gelen fuar ve rekreasyon alanın olmayışının önüne geçmek için nihayet adım atıldı. Devlet Su İşleri`nin (DSİ) yer tahsis etmesiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sırrın Mahallesi`nden geçen sulama kanalı civarında bulunan 354 dönümlük alan üzerine fuar alanı inşa edecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü`nde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonundaki dünkü birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Başkan Vekili Mehmet Yüzücü başkanlık yaptı. Ek gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından belirlenen gündem maddelerine geçildi.

OKUL YERLERİ

Karaköprü`de yapılan ilçe belediye başkanlığı seçimi için bazı üyelerin katılmadığı meclis toplantısında Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanları içinde yer alan Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait muhtelif taşınmazların harca esas değer üzerinden Büyükşehir Belediyesi adına satın alınması, satın alınan taşınmazların bedeli karşılığı da Milli Eğitim Müdürlüğünce okul yapılmak üzere talep edilen Eyyübiye ilçesi Gölbaşı Mahallesindeki 2 adet taşınmazın Maliye Hazinesi adına devri için belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü.Söz konusu madde oy birliğiyle kabul edildi. Bu kararla ilgili söz alan Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu, Eyyübiye ilçesi Hacıbayram mahallesinde bulunan yapılması planlanan okulun durumu sordu. AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanı Nihat Kılıç okul yeriyle ilgili kamulaştırma işlemlerinin bittiğini ve konunun ihale aşamasına geldiğini kaydetti.

FUAR YERİ İÇİN DSİ`YLE ANLAŞMA YAPILDI

Şanlıurfa`da fuar ve rekreasyon alanının olmaması sürekli eleştirilen konuların başında geliyordu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen ve daha sonra 1 Kasım 2015`te yapılacak olan milletvekili seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Celalettin Güvenç`in de projeleri arasında bulunan fuar ve rekreasyon alanı için sonunda adım atıldı.

Celalettin Güvenç`in girişimleriyle Sırrın Mahallesi`nde bulunan DSİ`ye ait 354 dönümlük arazinin sadece bakım ve onarım karşılığı Şanlıurfa Belediyesi`ne verileceği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanı Nihat Kılıç, DSİ`ye ait olan yerin fuar ve rekreasyon alanı olarak Şanlıurfa Belediyesi verilmesi için büyük gayretlerin sarf edildiğini söyledi. Alan için DSİ Genel Müdürlüğü`yle görüşüldüğünü ilk başta DSİ`nin burayı vermekte isteksiz davrandığını kaydeden Kılıç, bakanlık düzeyindeki girişimler sonucu böyle bir karar alındığını söyledi. Urfa`nın böyle bir alana ihtiyacı olduğunun altını çizen Kılıç, söz konusu alanla ilgili belediye başkanına protokol yapma yetkisi verilmek istendiğini söyledi.

DBP GRUBU DA DESTEK VERDİ

Söz konusu protokolle ilgili ayrıntılı bilgi verilmesi halinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grubu olarak talebe destek vereceklerini belirten Bozova Belediyesi Eşbaşkanı Zeynel Taş ise konunun detaylı bir şekilde araştırılması için ilgili komisyona havale edilmesi gerektiğini kaydetti. DBP`li Leyla Akça ise söz konusu fuar ve rekreasyon alanıyla ilgili kendilerinin yazılı önergeleri olduğunu, böyle bir yerin Urfa için gerekli olduğunu ve hala önergelerinin arkasında durduklarını söyledi. Daha sonra DSİ`nin Şanlıurfa Belediyesi`ne fuar ve rekreasyon alanı için belediye başkanına protokol yapma yetkisi verilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde oluşan bulvar ve caddelere isim verilmesiyle ilgili maddenin de oy birliğiyle araştırma komisyonuna gönderilmesinin ardından birleşim sona erdi. Meclis bugün 14.00`da yeniden toplanacak.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR