AKÇAKALE`DE SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA BUGÜN DE DEVAM ETTİ

AKÇAKALE`DE SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA BUGÜN DE DEVAM ETTİ

Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde, Ramazan Bayramı`nı Türkiye`deki akrabalarının yanında geçirmek isteyen Suriyelilerin sınır kapısından geçişleri bugün de devam etti.
Suriye`den Türkiye`ye dün bin 416, bugün de bin 500 kişi geçiş yaptı. Aynı gün içinde 170 kişinin geri dönüş yaptığı örenildi. Suriyelilerin getirdiği en fazla şeyin çay olduğu gözlendi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "10 Eylül 2010 tarihinde geçiş yapmış olan Suriyeli vatandaşların 13 Eylül 2010 tarihi mesai saati bitiminde, 11 Eylül 2010 tarihinde geçiş yapanların ise 14 Eylül 2010 tarihi mesai saati bitimine kadar dönüş yapmaları beklenmektedir. Bayramlaşma geçişlerinde şu ana kadar hiçbir
sorunla karşılaşmadan geçişler devam etmektedir.13 Eylül 2010 tarihinde bayram dönüşleri için gerekli tüm hazırlılarımız bitmiştir. Dönüşlerinde geçişler gibi huzur ve güven içinde bitmesini bekliyoruz" denildi.
Bayramın 2. gününde Suriye`den gelecek olan akrabalarını bekleyen Türk vatandaşları, akrabaların gelişi ile bayram sevincini tekrar yaşadı. Dün geçiş yapamayan Suriyeli vatandaşların geçişleri bugün mesai saatine kadar devam edeceği bildirildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR