Davutoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Davutoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Muhalefet partisi liderlerine özeleştiri yapma tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "Korku siyaseti diye iddia edenlerin oturup kendilerini niye biz bu oyları kaybettik diye kendilerini özeleştiriye tabi tutmaları gerekir. Benim onlara tavsiyem; HDP, CHP, MHP`ye tavsiyem korku siyaseti gibi kavramlar üretmek yerine başlarını iki ellerinin arasına alsınlar `ben yaptım bunu. Çekildim.` Konya`dan Ankara`ya gelene kadar `Nasıl yöneteceğim bu süreci?` diye oturdum düşündüm. Şimdi onlara da tavsiyem şöyle bir çekilsinler. Acele açıklama yapmasınlar oturup düşünsünler biz nerede hata yaptık diye. O zaman görecekler ki kendilerinin yüreğine sinmiş olan siyaset korkusu" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu TRT Haber`de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Seçim sonuçlarına değinen Davutoğlu, "5 kritik kavşak vardı. Biz orada yanlış bir adım atmış olsaydık 1 Kasım`da bu başarıyı elde edemezdik. 1 Kasım seçim zaferini biz 7 Haziran akşamı kazandık. Konya`da seçim neticesini alıp Ankara`ya gittiğimde genel bir karamsarlık havası vardı. Anayasal meşruiyet çizgisi içinde kaldık. Sapmış olsaydık milletin güvenini kaybederdik. 7 Haziran seçimlerinde millet bize kendinize bir çeki düzen verin demişti. Kongreye gitmiştik. Partinin birliğini bütünlüğünü koruyamamış olsaydık kaybederdik. Terörle mücadelede mükemmel bir performans sergiledik" dedi.

"SİYASİ TARİHİMİZİN EN RİSKLİ KARARI ÇOK KAPSAMLI 3 TERÖR ÖRGÜTÜNE EŞ ZAMANLI MÜCADELE ETME KARARIYDI"
Korku siyaseti tartışmalarına ilişkin Davutoğlu, "Biz 7 Haziran`dan yana hiçbir konuşmamda benim herhangi bir dışlayıcı, kutuplaştırıcı, ürkütücü bir cümle getirsinler bunu tartışmaya hazırım. Ne siyasi söylemimizde ne de eylemimizde bu olmadı. Birileri korku siyasetini egemen kılmaya çalıştılar. Kandil`den ayaklanma çağrısı geldi. 20 Temmuz`da DEAŞ Suruç`ta saldırdı. PKK Adıyaman`da saldırdı. İki polis evlerinde uyurken ensesinden şehit edilecek. Bu mesaj açık. Bu şu demek `Artık bu bölgede polisler dahi kendisini koruyamaz.` Devlet dahi polisine sahip çıkamaz. Şimdi bunu yapanlar korku siyaseti üretmemiş olacak. Ona karşı tedbir alan devlet mi korku siyaseti yaymış olacak. O gün siyasi tarihimizin en riskli kararını aldık. Önümüzde bir seçim veya koalisyon söz konusu çok kapsamlı 3 terör örgütüne eş zamanlı mücadele etme kararı almak korku siyasetine Türkiye`yi egemen kılmak isteyenlere karşı yürütülen bir mücadeledir. Kimse korktu mu? Doğu ve Güneydoğu`da oylarımız niye arttı. 1 Kasım`da kimse kimseyi tehdit etmedi. Huzurla sandığa gitti. Birileri korku siyasetine Türkiye`yi mahkum etmek istiyordu. Biz ise sükûnetle ülkeyi seçime götürdük. Net bir zafer kazandık" diye konuştu.

"HDP, CHP, MHP`YE TAVSİYEM BAŞLARINI İKİ ELLERİNİN ARASINA ALIP NEREDE YANLIŞ YAPTIK DİYE DÜŞÜNSÜNLER"
Muhalefet partisi liderlerine özeleştiri yapma tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "Korku siyaseti diye iddia edenlerin oturup kendilerini niye biz bu oyları kaybettik diye kendilerini özeleştiriye tabi tutmaları gerekir. Bunu yapmak yerine Ak Parti`nin başarısına gölge düşürmeye kalkarlarsa daha çok yenilgi tadarlar. Benim onlara tavsiyem; HDP, CHP, MHP`ye tavsiyem korku siyaseti gibi kavramlar üretmek yerine başlarını iki ellerinin arasına alsınlar `ben yaptım bunu. Çekildim. Konya`dan Ankara`ya gelene kadar nasıl yöneteceğim bu süreci?` diye oturdum düşündüm. Şimdi onlara da tavsiyem şöyle bir çekilsinler. Acele açıklama yapmasınlar oturup düşünsünler `biz nerede hata yaptık` diye. O zaman görecekler ki kendilerinin yüreğine sinmiş olan siyaset korkusu. Onlar siyaset yapmaktan korktular. Öyle olmasaydı bizimle hükümet kurarlardı. Türkiye`de korku siyaseti yok. Siyaset korkusu var. Siyaset korkusunu da bunlar yaşıyor. Biz de cesaret olduğunu gösterdik son 5 ay içinde millet de bizi mükafatlandırdı. Benim rahat olmadığım gece, 1 Kasım gecesiydi. Zafer kazandım ama rahat değildim. Çünkü o zaferin getirdiği bir sorumluluk var. O ağır sorumluluğu hissediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR