Formasyon Bekleyen Öğrencileri Sevindiren Haber

Formasyon Bekleyen Öğrencileri Sevindiren Haber

Bugüne kadar hangi üniversitenin kaç öğrenciye formasyon verebileceğini Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) belirliyordu. YÖK?ün yeni aldığı bir kararla bundan sonra eğitim fakültesi bulunan üniversitelerin,  kaç öğrenciye formasyon vereceğini kendisinin belirleyeceği bildirildi. YÖK, geçen hafta üniversitelerin Eğitim Fakültesiyle dekanlarıyla bir araya gelerek yaptığı toplantının ardından alınan karar üniversitelere ulaştırıldı. 
HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE KAÇ ÖĞRENCİ YARARLANABİLECEK
Harran Üniversitesi bu kararın ardından  dekanlarla önümüzdeki hafta bir araya gelerek formasyon için öğrenci sayısı belirleyeceği öğrenildi. Yaklaşık 700-800 öğrenciye kadar Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika verebilecek bir kapasitede olan Harran Üniversitesinin, ancak net sayıyı önümüzdeki günlerde belirleyeceği öğrenildi.
Bu durumun öğrencilerde memnuniyetle karşılandı. Daha önce Üniversiteler, YÖK ile yazışarak kaç öğrencilik kontenjan vermişse o sayıya göre Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika verebiliyordu. Söz konusu sayının üstüne çıkamıyordu. YÖK bugüne kadar Harran Üniversitesi için genellikle 150 ile 300 civarında kontenjan veriyordu.
YAZ OKULU AÇMA KARARI DA ÜNİVERSİTELERE VERİLDİ
Öte yandan YÖK, Yaz Okullarının açılıp açılmamasını da üniversitelere bıraktı. Bir kaç dersten dolayı bölümden mezun olamayan Üniversite öğrencileri dört gözle Yaz Okulu açılmasını bekliyordu. YÖK?ün bu kararın ardından artık üniversiteler kendi başlarına alacağı senato kararıyla yaz okulu açabilecek. Harran Üniversitesi kurulduğu yıldan buya ilk kez geçen yıl YÖK kararıyla Yaz Okulu açabilmişti. Üniversitelerde cüzi bir ücretle açılan Yaz Okullarının bundan sonra YÖK?ün kararını beklemeden her üniversitenin kendisinin açabilecek olması öğrencileri sevindirdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR