Bitlis ve Diyarbakır`dan kahreden haber!

Bitlis ve Diyarbakır`dan kahreden haber!

Genelkurmay Başkanlığı, bugün Bitlis`te bir askerin şehit olduğunu, biri ağır 9 askerin ise yaralandığını açıkladı. Açıklamada Diyarbakır`ın Sur ilçesinde de bir askerin şehit olduğu kaydedildi.

Bitlis`te PKK`dan bombalı saldırı: 1 şehit, 1`i ağır 9 yaralı

BİTLİS`te askerlerin arama, tarama çalışmaları sırasında PKK`lı teröristlerin araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcını uzaktan kumandayla patlatması sonucu 1 asker şehit oldu, 1`i ağır 9 asker yaralandı. Yaralı askerler Bitlis`te tedavi altına alındı.

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Bitlis-Hizan karayolu üzerinde bulunan Çeltikli Karakolu yakınlarındaki Sehi Ormanlarında meydana geldi. Bölgede askerlerin arazi arama tarama çalışmaları sırasında, teröristler araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla inflak ettirdi. Meydana gelen patlamada 1 asker şehit oldu. 1`i ağır 8 asker ise yaralandı. Yaralı askerler helikopterle kaldırıldığı Bitlis Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Devlet Hastanesi`ne gelerek yaralı askerlerin durumları hakkında hastane yetkililerden bilgi aldı. Bölgede PKK`lı teröristleri etkisiz hale getirmek üzere hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI: 1 ŞEHİT, 1`İ AĞIR 9 YARALI

Genelkurmay Başkanlığı Bitlis`te 1 askerin şehit 9 askerin de yaralandığı bilgisi ile akşam saatlerinde Diyarbakır`ın Sur ilçesinde 1 askerin şehit olduğu internet sitesinden açıkladı. Genelkurmay Başkanlığının her iki olayla ilgili açıklaması şöyle:

"21 Aralık 2015 tarihinde saat 16.00`da Bitlis ili Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyon esnasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere Kahraman dokuz silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

21 Aralık 2015 tarihinde saat 19.10`da Diyarbakır ili Sur ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yapılan El Yapımı Patlayıcı saldırısı sonucu bir Kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevkedilmiş olup, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah?tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Diyarbakır Sur ilçesinde çatışma: 1 şehit

DİYARBAKIR`ın Sur ilçesinde sürdürülen operason sırasında çıkan çatışmada PKK`lı teröristlerin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu bir uzman çavuş şehit oldu. Patlama ve silah seslerinin duyulduğu ilçede güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur İlçesi`nde hendeklerin kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürerken, bu akşam bölgeden bir şehit haberi daha geldi. İlçenin Hasırlı mahallesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK`lı bir grup arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken bölücü terör örgütü üyelerinin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmeleri sonucu Diyarbakır Jandarma Komutanlığı`nda görevli bir uzman çavuş ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılmak iztenen asker, yolda şehit oldu. Halen patlama ve silah seslerinin duyulduğu bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.

TSK: Bitlis`te ve Sur`da birer silah arkadaşımız şehit olmuştur

Genelkurmay Başkanlığı`nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle; `21 Aralık 2015 tarihinde saat 16.00`da Bitlis ili Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyon esnasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır
olmak üzere Kahraman dokuz silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. 21 Aralık 2015 tarihinde saat 19.10`da Diyarbakır ili Sur ilçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yapılan El Yapımı Patlayıcı saldırısı sonucu bir Kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevkedilmiş olup, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah?tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.`

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Sur ilçesinde çıkan çatışmada PKK`lı teröristlerin hendeklerin birine tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit olan askerin Giresun`un Şebinkarahisar İlçesi nufusuna kayıtlı 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz olduğu belirlendi. Gündüz`ün şehit olduğu haberi Şebinkarahisar Ak Parti teşkilatı tarafından da sosyal medyada duyuruldu.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR