Bomba da Urfa?dan Gitmiş

Bomba da Urfa?dan Gitmiş

Buraya gömülen bomba, valiz içerisinde kurye M.V.D. aracılığıyla otobüsle 11 Mart tarihinde Ankara?da otobüs terminalinde  Vahit A. ve Seher Çağla Demir`e teslim etmiş.
Bombayı,  Ankara`ya götürdüğü belirlenen M.V.D. Şanlıurfa?da gözaltına alınarak  Ankara`ya sevk edildi.  M.V.D.`nin bombayı bir valiz içinde  Ankara`ya götürdüğü, otobüs terminalinde Vahit A. ve saldırıda ölen Seher Çağla Demir`e teslim ettiği, ardından da  Şanlıurfa`ya döndüğü belirlendi. Bu üçlünün, AŞTİ`de bulunan bir kafede bir süre oturup çay içtiği de görüntülere yansıdı.
Saldırıda kullanılan TNT/RDX tipi patlayıcının Kobani`den birkaç ay önce Şanlıurfa  Viranşehir`e sokulduğu ve kırsalda bir araziye gömüldüğü tespit edildi. Patlayıcı, saldırı öncesi gömülü olduğu yerden çıkarıldı ve ateşlemeye hazır hale getirildi. Bombayı gömülü olduğu yerden çıkaran ve hazır hale getiren 3 kişi,  Şanlıurfa`da gözaltına alındı. Patlatılmaya hazır hale getirilen düzenek ile malzemeler, bu kişilerden alınarak M.V.D. tarafından 11 Mart`ta bir valiz içinde otobüsle  Ankara`ya götürüldü.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR