ASPİM`den Çocuk İstismarı Paneli

ASPİM`den Çocuk İstismarı Paneli

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile ortaklaşa Milli Eğitim Konferans Salonunda "Çocuk İhmali ve İstismarı" adlı eğitim paneli düzenlendi. Düzenlenen panele İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Aile ve Sosyal İl Müdür Yardımcısı Vekili Ali Güleç, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, ASP İl Müdürlüğünde çalışan personeller ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Programın açılış konuşmasını ASP İl Müdür Yardımcısı vekili Ali Güleç yaptı. Güleç, çocuk ihmal ve istismarını fiziksel, duygusal, cinsel istismar ve ihmal boyutları ile ele aldı. Davranış sorunları olan, engeli olan, özel gereksinimleri olan çocukların ve özellikle istenmeyen çocukların daha fazla ihmal ve istismara uğradığını belirtti. İhmal ve istismar uygulama açısından yüksek risk taşıyan ailelerin ise ekonomik açıdan dezavantajlı konumda olan, işsiz, madde bağımlısı ebeveynler, tek ebeveynler, eğitim düzeyi düşük ebeveynler olduğunu ifade etti. Benlik saygısı düşük, dürtü kontrolü iyi olmayan ve ruh sağlığı problemleri olan ebeveynlerin istismar yapma potansiyelinin yüksek olduğu belirtildi. En önemli faktörlerden biri olarak, çocukken kendisi kötü muamele gören ebeveynlerin kendi çocuklarını istismar etme konusunda daha yüksek risk taşıdıkları açıklandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Rehberlik ve Araştırma merkezi Çocuk İhmali ve İstismarı ile ortaklaşa bir eğitim paneli düzenlediklerini, bu panelde emeği geçen kurumlara ve panelist olarak katılan katılımcılara teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından çocuk alanında çalışan avukatlar ağı koordinatörü Şahin Antakyalıoğlu ve uzman psikolog Abidin Balkan tarafından çocuk ihmali ve istismarlar hakkında sunumlar yaptı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR