Hilvan`da Altın Ödüllü 19 Mayıs Gençlik Koşusu

Hilvan`da Altın Ödüllü 19 Mayıs Gençlik Koşusu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Hilvan Belediyesi altın ödüllü `19 MayısGençlik Koşusu` yarışması düzenledi. Bay ve bayan kategorisinde düzenlenen yarışmaya 7 liseden 60 öğrenci katıldı.
Hilvan Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Koşusunda altın ödülünü almak için kıyasıya yarışan erkekler öğrenciler bin 500, bayanlar kategorisinde yarışan kız öğrenciler de 1000 metre mesafede koştu.
Hilvan Bahçecik Yolu üzerinde gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi. Koşu yarışmasına giren öğrencilere ödüllerini veren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Kötü alışkanlıkların önüne geçmenin en etkin yolun spordur.Hilvan nüfusunun yarısından fazlasının genç nüfus olması hasebiyle üstümüze çok büyük görevler düşmektedir. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla belediye olarak şimdiye kadar sportif aktivitelerin gelişmesi için çalışmalarımız oldu. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Yarışmaya giren bütün öğrencilerimize her zaman başarılar diliyorum" dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Düzenlenen koşu yarışmasının ardından dereceye girenlere ödüllerini veren HilvanKaymakamı Ahmet Özay şöyle konuştu: "Eskiden bizim halı sahalarımız veya çim sahalarımız yoktu. Ama buna rağmen zamanlarını ciddi bir şekilde birbirleriyle iletişim halinde sokaklarda geçiren bir nesil vardı. Bugünkü gençliğin çoğu kendi imkânlarına göre sahip oldukları iletişim araçlarıyla kendilerine göre kurdukları sanal bir dünyanın için de bir hayat kurmaya çalışıyorlar. Bir insan boşlukta olup yapacak bir şeyi olmadığında yanlış işlere karışabilir. Bu noktada gençlerimizin spora yönelmesi ve sportif aktivitelere katılması kendisini yanlış işlerden uzak tutacaktır."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR