TAPULU MALIMIZ DEDİLER, OKUL YOLUNA TAŞ ÖRDÜLER

TAPULU MALIMIZ DEDİLER, OKUL YOLUNA TAŞ ÖRDÜLER

Şanlıurfa merkeze bağlı Tasmasevki köyünde okul yolu, köylüler tarafından taş örülerek ve çukur açılarak ulaşıma kapatıldı. Öğrenciler, dün servisle geldikleri okullarına bu sabah yürüyerek geldi.
Tozdan rahatsız olduklarını belirterek yolun asfaltlanmasını isteyen köylüler, Şanlıurfa Gap Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yolunu trafiğe kapattı. Öğrencileri taşıyan servis araçları, yolun kazılması nedeniyle öğrencileri çukurun açıldığı yere kadar getirebildi. Servis araçlarından inen öğrenciler, taşlarla örülen ve çukur açılan yoldan atlayarak geçti. Yolun yapılmasını istedikleri için çukur açarak okul yolunu kapatan köylüler inatçı çıkarken, öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Yaptıkları işte kendilerine haklı gören köylüler, yol asfaltlanmadan okul yolunun açılamayacağını ima etti.
Köy sakinlerinden Abdurrahman Topdağ, "Amacımız yolu kapatmak, okulu engellemek değil. Benim oğlum ve yeğenimde burada okuyor. Biz yolu asfaltlamak istiyoruz. Bu servisler geliyor biz ev toz-toprak doluyor. Yaz günü evin içinde yatıyoruz. Tozdan yemek yiyemiyoruz, su içemiyoruz. Ekmek sofrasına kadar dolu toz. Burası Hakkari, Şırnak değil, yol şahsi malımızdır, tapuludur. Tapumuz elimizdedir, baba malımızdır. Bize okul bittikten sonra yolu yapacaklarını söylediler. 3 yıl geçti okul açıldı hala bizim
yolumuz yapılmadı" dedi.
Okul yapılmadan önce söz aldıklarını fakat okulun faaliyete girmesini ardından yolun henüz yapılmadığını dile getiren Salih Topdağ ise tapulu malımız diyerek, mağduriyetin giderilmesini istedi. Salih Topdağ,"Biz ilkin köyümüzün yolunun yapılmasını istiyoruz. Yolu biz kapattık. Okul faaliyete geçtiğinde yolun yapılacağını söylediler. Biz kabul ettik. Okul iki yıldır faaliyete girmiş ama yolumuz hala yapılmadı. Bize nereye gittiysek sonuç alamadık. Biz Rusya`da mı yaşıyoruz. Bizim tek bir yolumuz var.
Bunun yapılmasını istiyoruz. Tozdan dolayı yemek yiyemiyoruz. Bizde Türk vatandaşıyız. 58 yıldır biz buradayız, hep mağdur edildik" diye konuştu.
Bazı öğrenciler köylüleri haklı bulurken, bazıları da okul yolunun kapanmasına tepki gösterdi. Öğrenci Ferhat Müdüroğlu, "Dün geldiğimizde bu yol düzgündü. Bugün geldim yol kazılmış. Bunun için bugün yürüyerek geldik okula" dedi.
Açılan çukur nedeniyle öğrenciler, yaklaşık bir kilometre yolun geri kalan kısmını yürüyerek gitti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR