Viranşehir Üniversitesi`ne Kavuşuyor

Viranşehir Üniversitesi`ne Kavuşuyor

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek`in girişimleri ile Viranşehir`de bulunanViranşehir Sağlık Yüksek Okulu`na 3 akademisyen atandı.

Sağlık Yüksek Okulu bu yıl ÖSYM tercih kılavuzunda yer alacak. Viranşehir MilletvekiliAkyürek`ten telefonda müjdeli haberi aldı. Akyürek, Sağlık Yüksek Okuluna uzun uğraşlar sonucu akademisyenlerin atandığını ve yüksekokulun öğrenci almaya başlayacağını söyledi. İlçenin sosyal ve ekonomik kalkınması için önemli bir adım olduğunu ifade eden Akyürek, böylece ilçede eğitim alanında önemli bir adım daha attıklarını kaydetti.

Sağlık Yüksek Okul Müdürlüğü`ne ise Viranşehir`in yetiştirdiği önemli bilim adamı Prof. Dr. Ali Seyrek `in atandığı haberini veren Akyürek, Viranşehir`in kalkınması için gayret gösterdiklerini aktardı.

Prof. Dr. Ali Seyrek`in Çarşamba günü ilçeye geleceğini Yüksek Okulda incelemelerde bulunacağını ve bazı temaslarının bulunacağını kaydetti. Viranşehirli olarak memleketine hizmet etmek istediğini söyleyen Seyrek,"Yeni kurulmuş bir okul. Sıfırdan başlayacağız. Bunun yükü ağır. Ben memleket çocuğu olarak bu yükün altına girdim. Viranşehir halkına ve çocuklarımıza elimizden gelen en iyi eğitimi vermeye çalışacağız" diye konuştu. 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR