ASPİM, Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna iftar yemeği verdi

ASPİM, Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna iftar yemeği verdi

ASPİM, Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna iftar yemeği verdi

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM) Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna iftar yemeği verdi.

ASP İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. İftar programına Şanlıurfa Vali vekili Uğur Sezer, 20.Zırhlı Tugay Komutanı Metin Alpcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, ASP İl Müdürü Murat Demirkol, kamu kurum amirleri, şehit yakını ve gaziler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Terör mağdurlarına, tazminat hakkı, Şehit olan kardeşlerimizin yakınları için istihdam hakkı ki bu kapsamda 2016 yılı itibariyle 158 kişilik istihdam sağlanmış olup, yine ücretsiz seyahat hakkı ve konut yardımı bu iyileştirmelerden bazılarının olduğunu belirten Müdür Demirkol, ?Rahmet, bereket ve mağfiret ayında şehit ailelerimizle beraber olmanın, birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehitlerimizi ve gazilerimizi hayırla yâd ederken Onlara ve yakınlarına ne yapsak azdır diyerek konuşmama başlamak istiyorum. Biz bu cennet Vatanı şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimizi gazilerimizi ve onların ailelerini asla unutmayız, unutturmayız da. Sizler bu toprakların bağımsızlığı için, istiklali için, esenliği için; bu topraklarda yaşayan insanların huzuru için, mutlulukları için kanını dökmüş, şehit olmuş, yaralanmış, en kıymetli varlıklarımızın yakınlarısınız. Dünyanın hiçbir zenginliğini evlatlarımızın tek tırnağına bile değişmeyiz. Ama söz konusu vatan ve bayrak olunca, milletin onuru, şerefi ve haysiyeti olunca, tırnağını bile değişmediğimiz ciğerparelerimizi de, kendimizi de bu vatan için feda ederiz. Onun için biz böyle büyük millet olduk. Allah sizleri ve bu ülkenin bütün şehit evlatlarını cennetinin en güzel yerinde kavuştursun inşallah.

Devletimiz tarafından son yıllarda Şehit yakınlarımız ve gazilerimize yönelik çok önemli gelişmelerin kaydedildiğini de yeri gelmişken ifade etmek istiyorum. Bizzat Sayın Valimiz tarafından şehit yakınları ve gazilerimize gösterilen şefkat ve muhabbet bunun en önemli göstergesidir. Bununla birlikte Terör mağdurlarına, tazminat hakkı, Şehit olan kardeşlerimizin yakınları için istihdam hakkı ki bu kapsamda 2016 yılı itibariyle 158 kişilik istihdam sağlanmıştır. Yine ücretsiz seyahat hakkı ve konut yardımı bu iyileştirmelerden bazılarıdır.

Ama devlet ve millet olarak şehitlerimizin emaneti olan sizler için ne yapsak azdır. Tıpkı Akif?in dediği gibi: Sen bu âvîzenin altında, bürünmüş kanına, Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına, Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem; Gündüzün fecr ile âvîzeni lebriz etsem; Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana... Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana

Bu ülke ve bu millet hala dimdik ayakta ise ve hala direniyorsa bu genç kahramanların sayesindedir. Amaçları ve gayeleri bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak ve bu ülkede kardeş kavgası çıkartmak olan hainler temizlenene kadar bu millet mücadelesine devam edecektir. Bu süreçte ciğerimiz dağlanıyor ve ciğer parelerimizi toprağa veriyoruz ama inanıyor ve biliyoruz ki onlar ölü değildir. Rabbim, bu bayrağın dalgalanışını durdurmasın, minarelerden ezanları dindirmesin ve bu ülkedeki hainleri güldürmesin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın temennisi ile tekrar hepinize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum? dedi.

 

Türkiye Muharip Gaziler Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan, ben ve gazilerim adına bu organizasyonda emeği geçen başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Murat Demirkol ve çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ise, böyle güzel iftar programına vesile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Sayın Murat Demirkol?a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR