15 TEMMUZ KAHRAMANLARI ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEK

 15 TEMMUZ KAHRAMANLARI ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEK

15 Temmuz Darbe kalkışması Sonrası Akçakale ilçesinde önümüzdeki aylarda yapılacak meclis toplantısında ilçede işlek olan bazı cadde, park veya mahalle isimlerinin değişeceğini dile getiren Belediye Başkanı Ayhan; ?15 Temmuzda milletimiz bir tarih yazdı bizlerde bu tarihi duruşun unutulmaması ve ölümsüzleşmesi için bazı önemli adımlar atacağız.? Dedi.

15 Temmuz Darbe kalkışması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan?ın Sokaklara çıkın çağrısı sonrası günlerdir meydan ve sokakları boş bırakmayan Akçakale halkına teşekkürlerini ileten Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan yazılı bir açıklamada bulunarak; ?15 Temmuzda milletimiz bir tarih yazdı bizlerde bu tarihi duruşun unutulmaması ve ölümsüzleşmesi için bazı önemli adımlar atacağız.? Dedi.

Başkan Ayhan Yaptığı Açıklamada; ?Şükürler olsun ki üç beş cuntacı üniformalı terörist FETÖ/PDY askerlerinin Darbe kalkışması başarısızlıkla sonuçlandı. Türkiye Cumhuriyeti olarak dik bir duruş sergiledik. Bu dik duruşta Akçakaleli vatandaşlarımın da payı büyüktür. İlk günden itibaren meydanlarda bizleri yalnız bırakmayan kendi ülkesine ve bayrağına sahip çıkan tüm hemşehrilerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Tarih dik duran bir liderin dik duran halkını da unutmayacaktır. Bilindiği üzere 15 Temmuzda yaşanan darbe kalkışmasında yaşanan ve sonrasında gelişen bazı olaylar ile birlikte bizlerde önümüzdeki aylarda yapacağımız meclis toplantılarında mahalle, cadde ve parklarda isim değişikliğine gideceğiz. Tarih yazan bir milletin seçtiği belediye başkanı olarak bunu yapma gerekliliği hissediyoruz kendimizde. ?15 Temmuz Demokrasi Mahallesi, Milli İrade sokak, Demokrasi parkı veya Şehitlerimizin de adının yaşatılacağı bazı alanların ismini değiştireceğiz.?  Ben şimdiden tüm belediye meclis üyelerimizin de bu konuya çok sıcak baktığını biliyorum. Şimdiden onlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Bir kez daha şunu da hatırlatmak istiyorum Akçakale Halkı olarak demokrasi nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. Baş komutanımızdan gelecek 2. Bir emre kadarda meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.? Dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR