OPERASYONDA 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

OPERASYONDA 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa merkez ve bazı ilçelerinde sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan da bulunuyor.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, Şanlıurfa merkez ile Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Operasyon kapsamında arama yapılan ev ve derneklerdeki birçok bilgisayar ve dokümana el konuldu.
Gözaltına alınanlar arasında, BDP il Eşbaşkanları İbrahim Ayhan ve Adile Fidan, BDP İl Başkan Yardımcıları Bekir Benek ve Müslüm Kaplan, BDP Kadın Meclisi üyeleri Naile Bali, Azize Yağız, BDP Siyaset Akademisi yöneticisi Abdulkadir Çiçek, Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin`in eşi Aynur Şahin,Urfa Kültür Sanat Merkezi(UKSM) yöneticisi Mikail Gözek, Azadi Welat Gazetesi İl temsilcisi Mehmet Veysel Ateş, Karizma Kuaför çalışanı Newrez Alataş, BDP Merkez çalışanı Şahin Binici ve Parti üyesi Muhuttin Yener,
Viranşehir İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Öztürk, Seydi Silgir, BDP Ceylanpınar İlçe Teşkilatında görevli Kays Işık ve BDP Siverek İl Genel Meclis üyesi Salih Işık bulunurken, gözaltına alınması planlanan bazı partilileri de arama çalışmaları sürüyor.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR