SURUÇTA NAR BAHÇELERİ TEKRAR FAALİYETTE

SURUÇTA NAR BAHÇELERİ TEKRAR FAALİYETTE

Sağlık açısından ciddi öneme sahip olan Suruç narı pompaj sulama projesi ile tekrar hayat bulacak.

Eşsiz tadı ve kalitesi ile adını birçok yerde duyuran Suruç narı yıllar önce daha yüksek gelir sağlayan pamuğa tercih edilmiş binlerce hektar nar bahçesi kökünden sökülerek pamuk tarlalarına dönüştürülmüştü. Bugün ise yeraltı suyu çekilen Suruç`ta ne nar kaldı ne de pamuk.

Suruçlular şimdide gelişecek pompaj sulama projesi ile nar bahçeleri tekrar yeşertecek. İki yılda ürün vermeye başlayan Suruç narının incecik kabuğu, kıpkırmızı taneleri ve eşsiz tadıyla dünyanın en kaliteli narları olduğu belirtiliyor. Arazilerini nar bahçelerine çeviren çiftçiler ihracat için hazırlık yapmaya başladıklarını ifade etti.

Suruç`ta tekrar nar bahçesini eken çiftçi Süleyman Şansal, ilçesindeki meslektaşlarının tekrar nar bahçelerini yöneldiğini ifade etti. Devletin nar için verdiği desteği de teşvik edici olduğunu söyledi. Şansal, özel formül asyön yöntemiyle tüplü olarak yetiştirilen Suruç narından ikinci yıldan itibaren ürün alındığını iyi bakımı yapılan bir nar bahçesinde her narın 750 gram ile bir kilogram arası geldiğini kaydetti. Suruç narının sağlık açısından da çok ciddi faydaları var. Suruç Sağlık Kurulu Başkanı Doktor Mehmet Demirbilek, söz konusu narın tadı ve yapısıyla özellikle kan basıncı, kalbe ve kolesterole çok iyi geldiğini söyledi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR