Anaokulları bahar şenliğinde buluştu

Anaokulları bahar şenliğinde buluştu

TED Şanlıurfa Kolejinin renkli aktivitelerle damga vurduğu etkinliğe katılan minikler, kendilerini müziğin ritmine kaptırarak doyasıya eğlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Haliliye ilçesindeki Turgut Özal Parkı?nda düzenlediği bahar şenliğine, il genelindeki okul öncesi eğitim kurumları yoğun ilgi gösterdi. Her okulun stant açıp, kendisini tanıtma fırsatı bulduğu etkinlikte, TED Şanlıurfa Koleji farklı aktiviteleriyle tüm dikkatleri üzerinde topladı. Ziyaretçi akınına uğrayan TED Koleji standından öğrencilere boyama kitapları dağıtıldı. Yüz boyama etkinliğinde yüzleri rengarenk boyanan minikler, şarkılar söyleyip, dans ederek bahar şenliğinin tadını çıkardı.
TED Şanlıurfa Koleji Müdür Yardımcısı Serap Aktaş Gül, kent genelindeki anaokullarını bir araya getiren bahar şenliğinde öğrencilerin keyifli anlar yaşadığını belirtti. TED Şanlıurfa Koleji yöneticileri olarak kendilerinin de çocuklarıyla birlikte şenliğe katılan aileleri okul hakkında bilgilendirdiklerini ifade eden Gül, ?Çok güzel bir etkinlik oldu. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin psikolojilerini de olumlu yönde etkiliyor? dedi.

OYUN MERKEZLİ EĞİTİM
TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat da okul öncesi eğitimin eğitim-öğretim hayatının ilk basamağını oluşturduğunu belirterek, TED Şanlıurfa Koleji öğrencilerinin eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardığını kaydetti.
Uyguladıkları anasınıfı eğitim programı ile çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini desteklemeyi; onlara beceriler kazandırmayı, kendilerini ifade etmelerini sağlamayı ve öğrenme isteği ile merak duygusunu uyandırarak yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Şamat, ?Öğrencilerin; ilerleyen dönemde kendilerini bekleyen uzun okul hayatına en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için okul öncesi eğitim kurumlarından alacakları destek büyük önem taşıyor. İşte TED Şanlıurfa Koleji olarak 0-6 yaş arası eğitimin öneminin yadsınamaz bir gerçek olduğunun farkındalığıyla yola çıkıp, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı bu doğrultuda yetiştiriyoruz? ifadelerini kullandı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR