Hilvan`da yıl Sonu Sergisi

Hilvan`da yıl Sonu Sergisi

Hilvan Belediyesi Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi tarafından yıl sonu sergisi açıldı. Sergi açılışına Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve eşi Fatma Bayık, mahalle muhtarları, Kadın Kültür Merkezi eğitmen ve kursiyerleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyük ilgi gören sergide, el çalışması tekstil, yöresel kıyafetler, ipek böceği koza çalışmaları, çeşitli el sanatları, süslemeler ve  perspektif çalışmaları yer aldı. Davetlilerle beraber sergiyi dolaşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık;

"Belediyemiz Kadın Kültür Merkezi`nin açmış olduğu mesleki kurslarda eğitim gören kursiyerlerimizin aylardan beri yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları bugün sergilendi. Hepsi birbirinden değerli ve tamamen alın teri olan sanatsal çalışmalardır. Bugüne kadar yüzlerce bayanımız merkezimizden sertifika alıp kendi işlerini kurmuşlardır. Belediye olarak bize düşen bu bayanlarımızı sahiplenerek onlara gereken desteği vermektir. Bu yönde daha önce de başlattığımız çalışmalarımız kapsamında Hanımeli çarşısını açtık. İş hayatına atılmak isteyen kardeşlerimize kira ve elektrik bedeli almadan kendilerinin el emeği olan ürünlerini bu çarşıda pazarlamasına yardımcı olduk. Bu serginin açılmasında gerek eğitmenler ve gerekse de kursiyerler olsun emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR