?KAP? KÖYÜNDE SORUNDAN GEÇİLMİYOR

?KAP? KÖYÜNDE SORUNDAN GEÇİLMİYOR

Resmi kayıtlarda ismi dahi yanlış yazılan Şanlıurfa merkeze bağlı “Kap” köyünde yaşanan sorunlar köy halkını ve köy muhtarı Abdulmuhsin Kılıç’ı çileden çıkarttı.

Şanlıurfa’da resmi kayıtlarda ismi dahi yanlış yazılan merkeze bağlı “Kap” köyünde yaşanan sorunlar köy halkını ve köy muhtarını çileden çıkarttı. Kap Köyü Muhtarı Abdulmuhsin Kılıç, köyünde yaşanan sorunları basın aracılığıyla kamuoyuna aktardı.  

Kap Köyü Muhtarı Abdulmuhsin Kılıç yaptığı açıklamada köyünde yaşanan sorunları şu sözlerle ifade etti. “Şanlıurfa merkeze bağlı Kap köyünde başta köyün içersinde geçmekte olan Karakoyun Deresi büyük sorun arz etmektedir. Kışın yağan yağmurla birlikte taşan Karakoyun Deresi üzerinde bir köprünün dahi yapılmaması özellikle çocuklar için büyük tehlike yaratmaktadır. Öte yandan köyümüzde öğretmen eksikliği ve derslik sorunu yaşanmaktadır. Köyümüz merkeze 20 kilometre uzak olduğu halde köyümüzde yol sorunu ve içme suyu sorunu gibi önemli sorunlar yaşanmaktadır. Kendi imkânlarımızla kuyu açıp su sorununu gidermeye çalışıyoruz. Köyümüzün adı yıllardır “Kap” köyü olmasına rağmen bazı kurumlarda köyümüzün isminin “Kab” olarak yazılması nedeniyle köyümüz resmi kayıtlarda bulunmamaktadır. Yaşanan bu durum bizlere büyük sorun yaratmaktadır. Öte yandan köyümüz tarihi bir köydür. Çeşitli birçok bölgesinde tarihi yapılar bulunmasına rağmen bu güne kadar köyümüze tarihi açıdan gerekli önem verilmemiş ve herhangi bir kurum tarafından köyümüzde inceleme yapılmamıştır. Köyümüzde yaşanan sorunlarımızın çözümü için birçok kuruma resmi olarak başvurduğumuz halde henüz bir çözüm bulunamamış ve sorunlarımız çözüme kavuşturulmamıştır. Şanlıurfa’daki yetkili kurumlardan sorunlarımıza karşı duyarlılık bekliyoruz” dedi.(Haber Merkezi)

 

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR