TARIM MÜDÜRÜNDEN KURBAN AÇIKLAMASI

TARIM MÜDÜRÜNDEN KURBAN AÇIKLAMASI

Şanlıurfa İl Tarım Müdürü Remzi Çıbık, Kurban Bayramı öncesi hayvanlara yönelik hormon iğneleriyle ilgili yapılan spekülasyonlara açıklama getirdi.

İl Tarım Müdürü Remzi Çıbık, yaptığı açıklamada, "Gerek hayvan sağlığını, gerekse de insanlarla ilgili birtakım yanlış uygulamalarla ilgili konularda bu tür maddeler kullanılıyor mu diye soruyorsunuz. Tabii bu yanlış ve beslenme özeliği olmayan hayvanlarda bir takım sıkıntılar yapan, artı onun etine ve sütüne zarar veren maddelerin kullanılması yasaktır. Arkadaşlarımız gerek gıda denetimlerinde, gerek mezbaha denetimlerinde, kasaplarda şap aşılaması ve kulak küpesi denetimlerini itinayla yapıyorlar.

Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla bu tür haberler konuşuluyor. Biz ilimizde bu tarz olaylara rast gelmedik. Ne bir şikayet aldık ne de bir duyum aldık. Hayvanın sağlığını bozacak herhangi bir maddeyle karşılaşmadık. Böyle haber alırsak üzerine gideriz, gerekeni yaparız. Benim cep telefonum 24 saat açıktır. Dairemizin santrali 24 saat açıktır. Bize alo demeleri yeterlidir. Gerekli mevzuat içerisinde gerekeni yaparız. Şanlıurfa`da şu anda doğal besi yapılıyor. Hiçbir sıkıntı yok" dedi. (İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR