Hilvan`da, Mini Gençlik Merkezi`nin Açılışı Yapıldı

Hilvan`da, Mini Gençlik Merkezi`nin Açılışı Yapıldı

Yeni Mahalle`de bulunan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim veren Bilgi Evi`nin açılışına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız ile Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa il protokolü ve Hilvan ilçe protokolü katıldı.

 

Açılışa katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin` de eğitimi her alanda desteklediklerini, daha da geliştirmek için herkesten destek beklediklerini belirtti. Vali Erin, Şanlıurfa`daki üniversiteli olma seviyesinin artması gerekmektedir. Bu da temel eğitimden geçmektedir. Gençlerimizin kanına girip terör örgütlerine kazandıranların önüne geçmek için toplum olarak herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir dedi. Açılış sonrası beraberindekilerle Bilgi Evi` dersliklerinde inceleme yapan Vali Erin,  öğrencilerle yakından ilgilenip çeşitli tavsiyelerde bulundu. Erin, üniversiteye hazırlanan öğrencilere, bu coğrafyada aynı koşulda eğitim görenleri kendinize asla rakip görmeyin. Gerçek rakipleriniz, kendini dünyanın egemenleri sayan ülkelerde yaşayanlardır. Bunun için kendinize güvenin şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Hilvan`a yapılan yatırımların her alanda büyük mesafeler kat ettiğini belirtti. Özellikle eğitim noktasında, gençliğe verilen önemle çok daha ön plana çıktığını söyledi.

 

Hilvan Belediyesi Bilgi Evi`nin eğitime artı bir değer kattığını konuşmasında ifade eden Hilvan kaymakamı Halid Yıldız, eğitim denilince bütün imkanlarını seferber eden Hilvan Belediyesi`ne sonsuz teşekkür ediyorum şeklinde ifade etti.

 

Açılış öncesinde konuşan Hilvan Belediye başkanı Aslan Ali Bayık, belediyeciliğin sadece rutin belediye çalışmalarından ibaret olmadığını belirterek, son dönemlerde eğitimi verdiğimiz önemi bir adım daha ileri götürüp gençlerimizin üniversiteli olma hayallerini gerçekleştirmek ve topluma yararlı birer fert olarak yetiştirmek adına Bilgi Evi`ni açtık. Gelen taleplerin fazla olması nedeniyle, mevcut yerin yetersiz olmasını nedeniyle belediye olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı`na başvuruda bulunduk. Türkiye`de örnek proje olan Mini Gençlik Merkezi`ni de aynı şekilde gençlerimizin hizmetine sunduk. Geldiğimiz bu noktada desteklerini esirgemeyen bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin geçen sene gösterdikleri başarının da devamlarını diliyorum dedi.

Bilgi Evi`nin açılışından sonra çeşitli STK başkanlıklarını ziyaret eden heyet, ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR